Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Facebook továbbra is kiadja a legszemélyesebb adataidat

Bokor Gábor

2018.04.03. 22:28

Mark Zuckerberg szerint még el kell telnie pár évnek, mire teljesen rendbe rakják a közösségi oldalt, addig továbbra is veszélyben vannak a privát adataink.

Mark Zuckerberg, a Facebook első számú vezetője úgy fogalmazott, hogy előreláthatóan néhány évbe beletelik, míg helyrehozzák azokat a hibákat, amik miatt több millió felhasználónak szivárogtak ki a legbelsőbb információi.

Zuckerberg megvédte a közösségi oldal által támogatott üzleti modellt és visszautasította azon kritikákat, amelyek arra világítottak rá, hogy a Facebook nem tesz meg mindent a felhasználók biztonsága érdekében. Az egyik legnagyobb kritikus Tim Cook, az Apple vezetője volt.

Elismerem, hibáztunk. Elsősorban azzal, hogy csak arra törekedtünk, hogy összekössük az embereket, és nem szenteltünk elég időt arra, hogy feltérképezzük, milyen negatív hatásai vannak az oldalnak"

– fogalmazott a Facebook vezetője, aki szerint az emberek most csak a negatív dolgokra és a kockázatokra fókuszálnak. Zuckerberg közölte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy helyrehozzák a hibákat, azonban előreláthatóan ez több évbe is beletelik majd.

Bárcsak pár hónap alatt meg tudnánk oldani ezeket a hibákat, azonban azt kell mondjam, némelyiket csak pár éven belül sikerül majd orvosolni"

– fogalmazott Zuckerberg.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Cambridge Analytica több tízmillió Facebook-felhasználó adatainak feldolgozásával igyekezett képet alkotni a célba vett amerikai választók politikai beállítottságáról, és ennek alapján a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányban személyre szabott üzenetekkel próbálta a tudtukon kívül befolyásolni őket. A vállalat a Facebook beleegyezésével négy éve egy kvízjátékot hozott létre a közösségi oldalon. A válaszok elemzése után meg tudták állapítani, hogy a felhasználók milyen politikai vonalat követnek. Úgy tudni, hogy csak abban a kvízjátékban 270 ezren vettek részt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére