Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A cukorbetegek kétszer akkora eséllyel halnak bele a koronavírus-fertőzésbe

888.hu - MTI

2020.11.13. 14:21

Egy friss tanulmány szerint a cukorbetegségben szenvedők esetében legalább kétszeres a Covid-19 miatti halálozás kockázata.

A Lancet című brit orvosi szaklap csütörtökön közölte a kutatás eredményét, mely szerint nyilvánvalóvá vált, hogy a diabéteszes emberek sebezhetőbbek,

legalább kétszeres eséllyel alakul ki náluk súlyos betegség, vagy haláloznak el, miután megfertőződtek az új típusú koronavírussal.

„Azok az emberek, akik cukorbetegek, de nem vagy nem megfelelően kezelik a diabéteszüket, vagy más betegségeik is vannak, különösen veszélyeztetettek” – állapították meg többek között ausztrál, kínai, dél-afrikai és amerikai tudósok és orvosok.

A Johns Hopkins Egyetem globális adatösszesítése alapján összesen már majdnem 1,3 millió ember halt meg a SARS CoV-2 okozta Covid-19 következtében.

A hivatalos adatok alapján több mint 52 millióan kapták el a vírust, noha az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) októberben azt közölte, a valós szám akár 700 millió fölött is lehet.

A diabéteszes felnőttek száma a világon 2019-ben becslések alapján 463 millió volt. A tanulmány készítői – köztük a hongkongi Kínai Egyetem és az Imperial College London tudósai – szerint tavaly mintegy 4,2 millióan haltak meg a cukorbetegség vagy szövődményei következtében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére