Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több száz Facebook alkalmazott nem akar politikai aktivista lenni

Ányos Miklós

2019.10.31. 19:08

Több mint 250 Facebook alkalmazott írta alá azt a nyílt levelet, amelyben a közösségi hálózat politikája ellen tiltakoznak. A Facebook ugyanis mentesíti a politikai jelöltek hirdetéseit az ellenőrzések alól, és azt sugallják, hogy még erőszakosabb aktivistaként viselkedjenek a politikai bejegyzések moderálásánál.

Zuckerbergék szerint minden olyan állítás, amelyet egy politikus közvetlenül facebook hirdetésben vagy a saját weboldalán tesz közzé, közvetlen beszédnek tekinthető, és nem vizsgálható harmadik fél által. Ez a vita forrása, mivel más típusú hirdetőknél alkalmazta a hirdetések tartalmának ellenőrzését a Facebook.

Hétfőn a The New York Times nyílt levelet tett közzé, amelyet a vállalat több mint 250 alkalmazottja írt alá, kifejezve ezzel a cégpolitika iránti elégedetlenségüket.

A szólásszabadság és a fizetett hirdetés nem ugyanaz

– áll a levélben. Azzal is érvelnek, hogy a jelöltek számára biztosított mentesség nem védi a szólás szabadságát, hanem inkább lehetővé teszi a politikusok számára, hogy fegyverként használják a platformot, mert olyan embereket céloznak meg, akik szerint a politikusok tartalmai megbízhatók. A levél egy sor javaslatot fogalmaz meg az alkalmazottaknak elfogadhatóbb cégpolitikára vonatkozóan, ideértve a kampányhirdetések mentességének megszüntetését, a politikai hirdetések vizuálisabb megkülönböztetését a többi bejegyzéstől, illetve a politikai kampányok megtiltását.

A nyílt levél képet mutat a Facebook-alkalmazottakról, mint politikai viták „megbízható” döntőbíráiról. Zuckerberg és más Facebook-védők többször tulajdonították a weboldal cenzúrával és diszkriminációval kapcsolatos vitákat emberi hibáknak vagy technológiai problémáknak, nem pedig tudatos elfogultságnak. A Facebookot régóta szembesítik a jobboldali profilok és hozzászólások elnyomása, törlése miatt. Több elemzés kimutatta, hogy a Facebook algoritmusváltozásai, amelyeket 2018 elején indítottak, aránytalanul, nagy mértékben és negatívan befolyásolták a konzervatív politikusokat és oldalakat. Ez év elején például egy bennfentes nyilvánosságra hozta, hogy a Facebook direkt lerontja több konzervatív oldal forgalmát.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

74 éve kezdődött a magyarországi németek kitelepítése

A kollektív bűnösség elve alapján németeket telepítettünk ki, miközben a csehek ugyanilyen indokkal a németek mellett a magyarokat is megpróbálták eltüntetni az országukból.

Folytatódik a magyar álom a kézilabda Eb-n: megvertük a szlovénokat!

Folytatódik a magyar álom a kézilabda Eb-n: megvertük a szlovénokat!

Csodálatos második félidőt produkálva óriási győzelmet aratott Magyarország!

Szegény sorból, városi közegből származik a családod? Egy ír kutatás szerint jó esélyed van rá, hogy az ükapád nem az igazi ükapád

Szegény sorból, városi közegből származik a családod? Egy ír kutatás szerint jó esélyed van rá, hogy az ükapád nem az igazi ükapád

Egy úttörő ír kutatócsoport ment utána DNS-tesztek és anyakönyvi kivonatok tucatjaival, hogy vajon mennyire volt gyakori a megcsalás a városiasodás hajnalán.

RT: Soros Györgyhöz köthető szervezetek próbálják elérni, hogy a YouTube letiltson „nem megfelelő ideológiájú„ videókat

RT: Soros Györgyhöz köthető szervezetek próbálják elérni, hogy a YouTube letiltson „nem megfelelő ideológiájú„ videókat

Újabb lépés a teljes cenzúra felé: a Soroshoz köthető Avaaz egyesíti az erejét néhány másik szervezettel, hogy közösen kilobbizzák a YouTubenál, hogy a videómegosztón tiltva legyenek a „nem megfelelő ideológiájú” tartalmak, és büntetve legyenek azok készítői.

„Modern hazafiság” – A polgárőrök is segítenek a határvédelemben a migráció ellen

„Modern hazafiság” – A polgárőrök is segítenek a határvédelemben a migráció ellen

A polgárőrök a kormány stratégiai partnerei, akik részt vesznek a határvédelemben, és ezáltal jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország közbiztonsága jó – közölte a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére