Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több száz Facebook alkalmazott nem akar politikai aktivista lenni

Ányos Miklós

2019.10.31. 19:08

Több mint 250 Facebook alkalmazott írta alá azt a nyílt levelet, amelyben a közösségi hálózat politikája ellen tiltakoznak. A Facebook ugyanis mentesíti a politikai jelöltek hirdetéseit az ellenőrzések alól, és azt sugallják, hogy még erőszakosabb aktivistaként viselkedjenek a politikai bejegyzések moderálásánál.

Zuckerbergék szerint minden olyan állítás, amelyet egy politikus közvetlenül facebook hirdetésben vagy a saját weboldalán tesz közzé, közvetlen beszédnek tekinthető, és nem vizsgálható harmadik fél által. Ez a vita forrása, mivel más típusú hirdetőknél alkalmazta a hirdetések tartalmának ellenőrzését a Facebook.

Hétfőn a The New York Times nyílt levelet tett közzé, amelyet a vállalat több mint 250 alkalmazottja írt alá, kifejezve ezzel a cégpolitika iránti elégedetlenségüket.

A szólásszabadság és a fizetett hirdetés nem ugyanaz

– áll a levélben. Azzal is érvelnek, hogy a jelöltek számára biztosított mentesség nem védi a szólás szabadságát, hanem inkább lehetővé teszi a politikusok számára, hogy fegyverként használják a platformot, mert olyan embereket céloznak meg, akik szerint a politikusok tartalmai megbízhatók. A levél egy sor javaslatot fogalmaz meg az alkalmazottaknak elfogadhatóbb cégpolitikára vonatkozóan, ideértve a kampányhirdetések mentességének megszüntetését, a politikai hirdetések vizuálisabb megkülönböztetését a többi bejegyzéstől, illetve a politikai kampányok megtiltását.

A nyílt levél képet mutat a Facebook-alkalmazottakról, mint politikai viták „megbízható” döntőbíráiról. Zuckerberg és más Facebook-védők többször tulajdonították a weboldal cenzúrával és diszkriminációval kapcsolatos vitákat emberi hibáknak vagy technológiai problémáknak, nem pedig tudatos elfogultságnak. A Facebookot régóta szembesítik a jobboldali profilok és hozzászólások elnyomása, törlése miatt. Több elemzés kimutatta, hogy a Facebook algoritmusváltozásai, amelyeket 2018 elején indítottak, aránytalanul, nagy mértékben és negatívan befolyásolták a konzervatív politikusokat és oldalakat. Ez év elején például egy bennfentes nyilvánosságra hozta, hogy a Facebook direkt lerontja több konzervatív oldal forgalmát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Hagyják végre békén Cristiano Ronaldót!

Újabb fejezet íródik Cristiano Ronaldo katari történetében. A portugál sajtóhírek szerint a csapat legnagyobb sztárja haza akart utazni, miután nem számoltak vele a kezdőben a Svájc elleni mérkőzésen. A portugál szövetség és Ronaldo cáfolt, ám az esetet elsőként megszellőztető lap, a Record újabb részleteket osztott meg igaza alátámasztására.

A sapka esete a baloldallal

A sapka esete a baloldallal

Ha van sapka, az a baj, ha pedig nincs, akkor az. Döbbenetes, hogy a hazai ellenzék a 12 éves sorozatos vereségek után is képes ugyanazokat a hibákat elkövetni, mint egy évtizeddel ezelőtt. Képtelenek a fejlődésre.

Scholz dobbant a Twitterről?

Scholz dobbant a Twitterről?

Még azután is, hogy Elon Musk felvásárolta a Twittert, tombolnak a platformon az indulatok, amit a német kancellária is aggodalommal figyel. Alternatívák után is néznek.

Rendkívüli közleményről osztott meg bejegyzést Kocsis Máté

Az elmúlt napokban olyan pánikkeltő üzeneteket és hamis híreket terjesztett a dollárbaloldal a közösségi médiában, továbbá SMS-eken keresztül is, melyek szerint a lakossági megtakarításokat veszély fenyegeti, és emiatt az a legjobb szerintük, ha az emberek megszüntetik a bankbetéteiket – olvasható a bejegyzésben.

Rémhírterjesztő SMS-ek miatt indított eljárást a rendőrség

Rémhírterjesztő SMS-ek miatt indított eljárást a rendőrség

A kiküldött rémhírterjesztő SMS-ek szövege és Varju mai sajtótájékoztatójának címe szinte ugyanaz – írja a Magyar Nemzet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére