Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismerősöd az FBI? Ha WhatsAppot vagy iMessage-t használsz, akkor biztos lehetsz benne

888.hu

2021.12.04. 08:40

Egy kiszivárogtatott dokumentum szerint a WhatsApp és az iMessage megosztja a felhasználói adatokat az FBI-jal, az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozóirodájával.

 

Egy újonnan kiadott dokumentum rávilágított az üzenetküldő alkalmazások felhasználóit érintő adatvédelmi vitára, és a népszerű iMessage és WhatsApp alkalmazás bizonyult a „legmegengedőbbnek” az FBI számára az adatokhoz és a tartalmakhoz való hozzáférésben.

A Rolling Stone magazin által megszerzett dokumentum áttekintést nyújt arról, hogy milyen adatok érhetők el kilenc népszerű üzenetküldő alkalmazásból.

A „Lawful Access” elnevezésű dokumentum felvázolja a bűnüldöző szervek, például az FBI azon képességét, hogy „legálisan hozzáférjenek biztonságos tartalmakhoz” a főbb üzenetküldő alkalmazásokban. A felsorolt ​​kilenc alkalmazás a következő: iMessage, Line, Signal, Telegram, Threema, Viber, WeChat, WhatsApp és Wickr.

Az FBI tudományos és technológiai osztálya és működési technológiai osztálya által készített 2021. január 7-i dokumentum összefoglalja, hogy milyen információkat lehet beszerezni az üzenetküldő alkalmazásokból, és felfedi, hogy a Facebook tulajdonában lévő (jelenleg Meta) WhatsApp és az Apple iMessage a legnyitottabb a bűnüldöző szerveknek nyújtott információk tekintetében.

A legnépszerűbb, de a legkevésbé biztonságos

A WhatsAppot az év elején érte kritika, miután egy újonnan bejelentett szoftverfrissítés széles körű adatvédelmi aggályokat váltott ki, és a felhasználók a Signal és a Telegram oldalára özönlöttek, köztük Elon Musk technológiai milliárdos. A cég válaszul azt állította, hogy „nem vezet naplót arról, hogy kik üzennek vagy telefonálnak”.

Az FBI-dokumentum azonban azt mutatja, hogy ez az állítás nem teljesen igaz. A WhatsApp csatlakozik az iMessage-hez és a Line-hoz, és vállalja, hogy „korlátozott” üzenettartalmat ad át egy célszemélyről, míg mások egyáltalán nem adnak át üzenettartalmat.

Ez az egyetlen olyan alkalmazás a listán, amely tollregisztert használ. A tollregiszter 15 percenként rögzíti a felhasználói adatokat, beleértve az egyes üzenetek forrását, célállomását és idejét, részletes beszámolót adva a felhasználó hívásnaplójáról és elérhetőségéről.

További WhatsApp-információkat adnak át az FBI-nak egy bírósági végzés alapján, amely visszajuttatja az „előfizetői nyilvántartást”, a házkutatási parancsot, a címjegyzékbeli kapcsolatokat és a blokkolt felhasználókat is.

A házkutatási engedély értelmében a WhatsApp azon felhasználók adatait is megadja, akiknek a névjegyei között szerepel a célszemély. Míg a WhatsApp szóvivője a Rolling Stone-nak azt nyilatkozta, hogy a cég nem adott ki üzenettartalmat az FBI-nak, a cég által szolgáltatott adatokból látható, hogy kik mikor és milyen gyakran üzennek egymásnak, valamint a címjegyzékükben szereplő többi kapcsolat is kiderül.

Ha az egyén az iCloud biztonsági mentést használja az üzenetekhez, az FBI megszerezheti ezeket a biztonsági másolatokat, ami azt jelenti, hogy az üzenetek tényleges tartalma megtekinthető.

A dokumentum arra késztette Mallory Knodelt, a Demokrácia és Technológiai Központ technológiai igazgatóját, hogy összefoglalja: „A legnépszerűbb titkosított üzenetküldő alkalmazások, az iMessage és a WhatsApp a legmegengedőbb (a hatóságokkal).”

A WhatsApp jelenleg a legnépszerűbb üzenetküldő mobilalkalmazás, több mint kétmilliárd havi felhasználóval, a Facebook Messenger és a WeChat pedig a második, illetve a harmadik helyen áll. Az adatvédelemre fókuszáló Telegram most az ötödik, havi 550 millió felhasználóval.

Az Apple iMessage-ét 1,3 milliárd ember használja szerte a világon, mivel alapfelszereltség a cég iPhone-jain.

Az FBI-dokumentum azt is jelezte, hogy a magánélet-orientált üzenetküldő alkalmazások, a Signal és a Telegram hűek maradtak eredeti szándékukhoz, és a legkevesebb adatot szolgáltatják a bűnüldöző szervek számára.

Egyik sem közölt üzenetet, a Telegram pedig még bírósági végzés ellenére sem adott „kapcsolati adatokat” az FBI-nak.

A Signal csupán azt a dátumot és időpontot adta meg, amikor a felhasználó regisztrált az alkalmazásban, valamint az alkalmazáshoz való csatlakozásának „utolsó dátumát”.

Az újonnan kiadott dokumentum az elmúlt évben a big tech megfigyelésére és cenzúrájára fordított fokozott figyelem után született, különös tekintettel az olyan kérdésekre, mint a 2020-as amerikai választások során a választási csalás és a „Covid-19-félretájékoztatás”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

Megjelent a Szamizdat 16

Megjelent a Szamizdat 16

A miniszterelnök új írásában az Európai Bíróság hamarosan elkészülő ítéletéről és annak hatásáról értekezett. A szamizdatot módosítás nélkül közöljük.

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Egy tanú részletes vallomást tett arról, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros Berki Zsolt közreműködésével miként próbált vevőt találni a Városházára. Londonban pedig Bajnai és Márki-Zay tartott hosszú megbeszélést. Tízéves gyerekeket vettek fel egy LMBTQ-klubba, szüleik tudtán kívül.

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

A gyűlölet erőt ad. Sokkal több erőt ad, mint a hit, remény, szeretet. Kálmán Olgáról jutott eszembe ez a bölcsesség, aki úgyis mint egykori baromira függetlenobjektív műsorvezető, elment egykori munkahelyére, az ATV-be és tíz percen keresztül folyamatosan gyűlölködött.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére