Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eltávolították a karikaturistát a szerkesztőségi oldalról az egyik rajza miatt

Jánosy Károly

2021.10.30. 16:00

Száműzték az Age című ausztrál napilap híres karikaturistáját a szerkesztőségi oldalról. A kontinensnyi országban jól ismert Michael Leunig az Instagramon megjelent rajzában Victoria állam miniszterelnökének kötelező oltást propagáló kampányát a pekingi Tienanmen téri mészárlás egyik eseményével hasonlította össze.

 

Leunig karikatúráján a törékeny rajzfigura egy tank sziluettje felé fordult, amelynek lövegtornya helyén fecskendő van. A felső sarokban a 76 éves férfi bemásolta az ikonikus pekingi tüntető képét, aki egy tankoszlop útjába állt 1989-ben.

Úgy látszik, nincs közvetlen kapcsolatom a közönséggel” – nyilatkozta Leunig az Australian's Media Diary című lapnak az eltávolításról. A rajzot szeptember végén tette közzé Instagram-oldalán, miután az Age főszerkesztője, Gay Alcorn elutasította a közzétételt. A rajz sokakat késztetett hozzászólásra, az egyik tábor megengedő volt, míg a másik elítélte a művészt, mondván a pekingi mészárlást nem lehet egy lapi említeni az oltás felvételét szorgalmazó rendeletekkel. Leunig egyébként megerősítette, hogy kikerült a szerkesztőségi oldalról, és „új karikaturistákat próbál ki” azon az oldalon.

Nem is nagyon akarok olyan helyen dolgozni, ahol ennyire cenzúráznak” – mondta Leunig. – Az Age-ben csak Victoria állam vezetőinek szempontjait lehet ismételgetni. Nem is az elutasítás zavar, inkább a humortalanság, a jó szellem és a kreatív képzelőerő” – mondta.

Az idős műész szerint a lap idén már tucatnyi más karikatúráját is cenzúrázta, amelyek szintén a vakcinációról és Victoria kormányáról szóltak, és meglehetősen udvariatlanul tudatták vele, hogy karikatúráit már nem akarja vezető helyen hozni az Age.

Bátorítjuk a gondolatok sokszínűségét, de fenntartásaim vannak az oltásellenes rajzokkal” – mondta a főszerkesztő, és hozzátette a karikaturista munkáit más oldalon azért leközlik majd.

A kötelező védőoltás folyamatos aggodalmat és heves tiltakozásokat váltott ki Melbourne-ben szeptember végén. Számos iparágban, köztük az egészségügyben, a felsőoktatásban, a közlekedésben, az ingatlanügyben dolgozóknak határidőre be kellett mutatni az oltási igazolásukat a munkáltatónak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Oroszországnak vissza kell vonulnia a háború előtti vonalakig a tárgyalások megkezdéséhez

Szakértők szerint ez olyan feltétel, amelybe Moszkva aligha fog belemenni a közeljövőben tekintettel arra, hogy jelenleg Ukrajna keleti régióira összpontosítja erőit.

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Zelenszkijnek pedig nem tetszik, hogy hogy Magyarország elutasítja az olajembargót.

Oroszmentesítés az ukrán könyvtárakban

Franz Kafka, Heinrich Mann és Stefan Zweig talán még ma este átmegy Alekszandr Puskin és Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij mennyei dácsájába és közösen egy palack vodkába fojtják bánatukat. A fenti, német anyanyelvű írók műveit majd’ kilencven éve már máglyára vetették, az orosz óriások munkái csak most kerülnek sorra.

Indianában felülírták a kormányzó vétóját, mégsem lesznek „gendersportolók”

Az Egyesült Államokban Indiana állam törvényhozói kedden megszavazták Eric Holcomb kormányzó vétójogának hatályon kívül helyezését, és olyan törvényt léptetnek életbe, amely megtiltja a magukat nőnek nevező férfi sportolóknak a női sportokban való részvételt.

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

„A kormány úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. Innen fizetjük majd a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit. Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be„ – jelentette be Orbán Viktor, közösségi oldalán megosztott videójában.

GFG blog 2.: A vétóról

GFG blog 2.: A vétóról

Újraindul a GFG blog. Mindig kell egy gondolat és egy gondolat kell.

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Nagy a riadalom a baloldalon, mit fog csinálni a kormány a háború miatti vészhelyzeti felhatalmazással, miközben a Fővárosi Közgyűlésben arra nem voltak képesek, hogy határozatképességet biztosítsanak a mai ülésre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére