Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az oltáselleneseknek is jár a szólásszabadság!

Horváth Zsófia

2019.03.19. 18:50

Veszélyeztetik a gyerekeink életét, de attól még megilleti õket a szabad szólás joga.

Az oltásellenes csoportok szentül hiszik minden orvosi vizsgálat, kutatási eredmény és a józan ész ellenére, hogy a védőoltás nemhogy megelőzné bizonyos, akár halálos kimenetelű betegségek terjedését, de még nagyobb károkat is okoz. Õk azok az emberek, akiknek nem számít hányszor bizonyítják, hogy egyik oltás sem okoz autizmust, mégis szembeszállnak a gyerekorvossal, kioktatják a védőnőt, és meggyőződésük, hogy a gyerekük egészsége érdekében teszik mindezt. Az orvostudomány évtizedek óta dolgozik azon, hogy a megelőzhető – és egyébként súlyos tüneteket és szövődményeket okozó – kórokozókkal szemben védettséget biztosítsanak, megállítva ezzel a pusztító járványokat. Az oltásellenesek pedig ellenük dolgoznak, YouTube-csatornákon, Facebook-oldalakon, csoportokban prédikálnak, téves és teljesen tudománytalan információkat terjesztenek és hergelik egymást.

A közösségi oldalak viszont hadat üzentek az oltáselleneseknek.  

Kizárják tartalmaikat az automatikus tartalomajánló rendszereikből, és tiltják reklámjaikat a hirdetési felületeken. Vagyis korlátozzák a szólásszabadsághoz való jogukat. Ez viszont kontraproduktív.

Bár az orvostudományból nem érdemes hitkérdést csinálni, és attól még, hogy az oltásellenes életmód egyértelműen káros, mégis egy szabadon választott életforma. A probléma ott kezdődik, hogy az oltásellenesek gyerekei ki vannak szolgáltatva szüleik életellenes életmódjának. Szerencsére itthon a gyámügy közbeavatkozik, ha a kötelező oltást nem kapja meg a gyerek. Ez ugyanis elhanyagolásnak számít, ami a gyermekbántalmazás egyik kategóriája. Mire a gyámügy elér valamilyen eredményt, az időt igényel, ez idő alatt az oltatlan gyerek pedig ki van téve azoknak a járványok által okozott veszélyeknek, amikkel szemben egy beoltott gyerek védve van. Persze az oltásellenesek meg van győződve arról, hogy ők az igazság zászlóvivői, és mindenki más – a gyógyszerlobbival az élen – csak el akarja hallgattatni őket. Azzal, hogy korlátozzák tartalmaikat a közösségi média felületein, csak erősebb önigazolásokat tudnak legyártani maguknak.

Arról nem beszélve, hogy szabadságjogot ilyen önkényesen senkitől nem lehet megvonni.

Az oltáselleneseknek is jár a szólásszabadság!

John Stuart Mill szerint az egymással vitatkozó nézetek hozzák felszínre az igazságot. Ha korlátozzuk a vita lehetőségét, illetve a szólásszabadságot, ami lehetőséget ad ezeknek a vitáknak, akkor a fény útját álljuk el.

Azzal, hogy a Facebook elrejti ezeket az oltásellenes tartalmat és vele a termékeny vitákat, a sötétséget támogatja.

Én be fogom oltatni a gyerekeimet, mert felelősséggel tartozom irántuk. És ezt javaslom minden szerető, gondoskodó szülőnek.

Szembe kell szállni az oltásellenes csoportokkal. Van helye a kritikának és a vitának. De nem lehet megtiltani az oltáselleneseknek, hogy beszéljenek életmódjukról. A szólásszabadság őket is megilleti. Õk így adnak teret a fényt hozó vitáknak. A hülyeség ellen pedig úgysincs oltás.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Van olyan hely Magyarországon, ahol egy zsák szeméttel is tudsz fizetni

Van olyan hely Magyarországon, ahol egy zsák szeméttel is tudsz fizetni

Amellett, hogy pénzt takarítasz meg, a környezetedért is tehetsz.

Így üzenték meg a magyarok 1989-ben: szabadságot akarnak

Harminc éves a magyar szabadság. Nagy Imre 1989. június 16-i újratemetése volt az utolsó szög a kommunista rezsim koporsójában, a gyásszertartáson több tízezer ember vett részt. | GALÉRIA

Isten éltesse az apákat!

Június harmadik vasárnapján, azaz idén június 16-án ünnepeljük az apák napját. Isten éltesse őket!

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

Thirty years ago, on this day, Imre Nagy, the communist Prime Minister of the era and one of the few who understood that Hungarians had enough of the Soviet rule, was rehabilitated and reburied with full honours. Viktor Orbán’s speech at Imre Nagy’s reburial became a symbol of what Orbán has been standing for these past 30 years and played a key role in the collapse of the Stalinist regime.

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Ma ugyanazok a baloldaliak mondják azt, hogy Európai Egyesült Államokra van szükség, akik 30 évvel ezelőtt még a Szovjetunióban hittek. A rendszerváltás árulói pedig már harminc évvel ezelőtt is ugyanazok a liberálisok voltak, akik akkor és ma is Soros ideáinak a legelkötelezettebb hívei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére