Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az oltáselleneseknek is jár a szólásszabadság!

Horváth Zsófia

2019.03.19. 18:50

Veszélyeztetik a gyerekeink életét, de attól még megilleti õket a szabad szólás joga.

Az oltásellenes csoportok szentül hiszik minden orvosi vizsgálat, kutatási eredmény és a józan ész ellenére, hogy a védőoltás nemhogy megelőzné bizonyos, akár halálos kimenetelű betegségek terjedését, de még nagyobb károkat is okoz. Õk azok az emberek, akiknek nem számít hányszor bizonyítják, hogy egyik oltás sem okoz autizmust, mégis szembeszállnak a gyerekorvossal, kioktatják a védőnőt, és meggyőződésük, hogy a gyerekük egészsége érdekében teszik mindezt. Az orvostudomány évtizedek óta dolgozik azon, hogy a megelőzhető – és egyébként súlyos tüneteket és szövődményeket okozó – kórokozókkal szemben védettséget biztosítsanak, megállítva ezzel a pusztító járványokat. Az oltásellenesek pedig ellenük dolgoznak, YouTube-csatornákon, Facebook-oldalakon, csoportokban prédikálnak, téves és teljesen tudománytalan információkat terjesztenek és hergelik egymást.

A közösségi oldalak viszont hadat üzentek az oltáselleneseknek.  

Kizárják tartalmaikat az automatikus tartalomajánló rendszereikből, és tiltják reklámjaikat a hirdetési felületeken. Vagyis korlátozzák a szólásszabadsághoz való jogukat. Ez viszont kontraproduktív.

Bár az orvostudományból nem érdemes hitkérdést csinálni, és attól még, hogy az oltásellenes életmód egyértelműen káros, mégis egy szabadon választott életforma. A probléma ott kezdődik, hogy az oltásellenesek gyerekei ki vannak szolgáltatva szüleik életellenes életmódjának. Szerencsére itthon a gyámügy közbeavatkozik, ha a kötelező oltást nem kapja meg a gyerek. Ez ugyanis elhanyagolásnak számít, ami a gyermekbántalmazás egyik kategóriája. Mire a gyámügy elér valamilyen eredményt, az időt igényel, ez idő alatt az oltatlan gyerek pedig ki van téve azoknak a járványok által okozott veszélyeknek, amikkel szemben egy beoltott gyerek védve van. Persze az oltásellenesek meg van győződve arról, hogy ők az igazság zászlóvivői, és mindenki más – a gyógyszerlobbival az élen – csak el akarja hallgattatni őket. Azzal, hogy korlátozzák tartalmaikat a közösségi média felületein, csak erősebb önigazolásokat tudnak legyártani maguknak.

Arról nem beszélve, hogy szabadságjogot ilyen önkényesen senkitől nem lehet megvonni.

Az oltáselleneseknek is jár a szólásszabadság!

John Stuart Mill szerint az egymással vitatkozó nézetek hozzák felszínre az igazságot. Ha korlátozzuk a vita lehetőségét, illetve a szólásszabadságot, ami lehetőséget ad ezeknek a vitáknak, akkor a fény útját álljuk el.

Azzal, hogy a Facebook elrejti ezeket az oltásellenes tartalmat és vele a termékeny vitákat, a sötétséget támogatja.

Én be fogom oltatni a gyerekeimet, mert felelősséggel tartozom irántuk. És ezt javaslom minden szerető, gondoskodó szülőnek.

Szembe kell szállni az oltásellenes csoportokkal. Van helye a kritikának és a vitának. De nem lehet megtiltani az oltáselleneseknek, hogy beszéljenek életmódjukról. A szólásszabadság őket is megilleti. Õk így adnak teret a fényt hozó vitáknak. A hülyeség ellen pedig úgysincs oltás.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A román sajtó szerint egy román focista nyerte az idei Puskás-díjat

A „félreértésre” az adhatott okot, hogy Zsóri Dániel Nagyváradon látta meg a napvilágot, majd pedig az Arad megyei Simonyifalván nőtt fel.

Trump megtrollkodta Thunberget: „igazán boldog fiatal lánynak tűnik”

Trump megtrollkodta Thunberget: „igazán boldog fiatal lánynak tűnik”

Az amerikai elnök szerint jó látni, milyen boldog fiatal lány Greta Thunberg.

Az emberölésért elítélt Liebe Attila aktivistaként segíti az ellenzéket Ózdon

Az emberölésért elítélt Liebe Attila aktivistaként segíti az ellenzéket Ózdon

Az emberölésért elítélt, többszörösen visszaeső egykori amatőr színházi rendező, Liebe Attila aktivistaként segíti az ózdi ellenzéki összefogást, ezzel együtt Janiczak Dávid polgármesterjelölti kampányát.

Óriási: Zsóri Dániel nyerte a Puskás Ferenc-díjat

Óriási: Zsóri Dániel nyerte a Puskás Ferenc-díjat

Első magyarként Zsóri Dániel nyerte az év legszebb góljáért járó, idén tizenegyedszer átadott Puskás Ferenc-díjat, amelyet hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) milánói gáláján vehetett át.

Elkezdődött a dzsihadista női terrorkommandó pere Párizsban

Elkezdődött a dzsihadista női terrorkommandó pere Párizsban

Megkezdődött hétfőn Párizsban annak a Szíriából irányított női kommandónak a pere, amely három évvel ezelőtt az Iszlám Állam terrorszervezet nevében pokolgépes merényletet próbált meg végrehajtani egy gázpalackokkal teli gépkocsival a Notre-Dame katedrális közelében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére