Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zuckerberg bemászik a hálószobánkba: már a szexuális tartalmú üzenetekért is tiltás járhat

Csordás Bettina

2018.12.09. 20:45

A Facebook atyja folytatja a cenzúrát, már a szexuális életünkbe is kutakodni kezd. Mark Zuckerberg önjelölt térítõként mutatja az utat az erkölcsi maximákhoz, legalábbis ahhoz, amit õ még helyesnek és erkölcsösnek tart. Sorra jöhetnek a tiltások a szexuális életüket nyíltan, a Facebookon tárgyaló felhasználók számára.

A Facebook új, a szexuális tartalmú üzenetváltásainkat alapvetően korlátozó működési és felhasználási irányelveket, úgynevezett szexuális szabályrendszert vezet be.

Pontos megfogalmazás szerint a szexualitás előmozdítását korlátozná a Facebook mindenhatója.

A Facebook új irányelvei a hálószobánk falain belül tevékenykednek majd!

Az üzenetváltások mind ellenőrzése kerülnek, aki pedig a most kreált szabályrendszer bármely pontját megsérti, az könnyen a Facebook falain kívül találhatja magát. A szexuális életvitelünk kitárgyalása, a szexuális szerepek említése mind tiltólistán szerepel. Sőt, Zuckerberg az olyan üzenetek után is kitiltja felhasználóit, aki szimplán szexuális szlengeket használ, így magyar káromkodásokat használva is fennakadhatunk a rostán, szövegkörnyezettől függetlenül tiltólistára kerülhetünk. 

Még egy szimpla említés is szemet szúrhat az új policy szerint, például "Úgy tűnik, lesz egy jó esténk! Jól fogjuk érezni magunkat ma este!" elejtett félmondatok után is felmerülhet a "szexualitás előmozdításának" tétele.

A médiaóriás már október 15-én bevezette a szexuális ösztönzések irányelvét, a felhasználók pedig csak manapság kezdtek felfigyelni az új, Zuckerberg által megálmodott "erkölcsi maximákra".

Az emberek sorra adnak hangot felháborodásuknak, szerintük a Facebook atyja már túl messzire ment, sokak szerint ez már rémisztő, mintsem, hogy komikus lenne.

A Facebook új, a szexualitás előmozdítását korlátozó politikája rémisztő! Ez többek között az erotika, a szexuális művészetet is tiltólistára helyezi. Tilos lesz ezentúl megemlíteni a popsi vagy a mellek szót? Tilos lesz kitárgyalni egymás szexuális szokásait, nem használhatjuk a szexuális szlengeket, a kétértelmű kifejezések után is tiltás járhat? Õrület!

– írta Twitteren egy Facebook-felhasználó.

A Facebook új közösségi irányelvei k888rvára nevetségesek! A szexuális irányultság korlátozása szó szerint a szabályokkal ellentétes, nem hogy a szexuális életvitelünk ellenőrzése..." 

– kommentelt egy másik személy.

Mark Zuckerberg tehát már a hálószobánk falait sem kíméli. A politikai identitásunkat már nyíltan cenzúrázza, most a szexuális szokásainkat is önként, egy új policy kereten belül határozza meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére