Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Visszaszólt a polkorrekt kritikusoknak A Simpson család mûsorkészítõje

Forisek Ádám

2018.05.02. 08:24

Matt Groening nem hunyászkodott meg, hanem még rá is kontrázott a sorozatát ért polkorrekt kritikára.

Egy indiai származású humorista, Hari Kondabolu képes volt arra, hogy beleerőltesse a rasszizmust a Simpson családba. Még dokumentumfilmet is forgatott arról, hogy a sorozat indiai karaktere, Apu mennyire sérti a faji sztereotípiákat. 

A végletekig erőltetett újbaloldali kritika a karakter szinkronhangjánál meg is tette a hatását, Hank Azaria ugyanis képes lenne két évtized után feladni szerepét, a műsorkészítő, Matt Groening azonban állta a sarat. Mikor megkérdezték, hogy szeretne-e reagálni az ügyre, azt felelte:

nem igazán. Büszke vagyok arra, amit csinálunk. Manapság olyan kultúrában élünk, ahol az emberek imádják azt mutatni, hogy vérig vannak sértve." 

Groening még habot is nyomott a tortára, a sorozat egyik epizódjában ugyanis megjelenítették a polkorrekt indiai humorista dokumentumfilmjét, az epizód zárójeleneteiben pedig feltűnik a problémás karakter, Apu egy kép formájában, rajta a következő felirattal: "nincs tehenem". 

Az indiai humorista nem győzte felháborodását hangsúlyozni a Twitteren, de ez talán ne legyen probléma egy olyan sorozatnál, ami immár rekordot döntött: a vasárnap este bemutatott 636. epizódjával ugyanis A Simpson család a televíziózás történetének leghosszabb főműsoridős sorozatává vált.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére