Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Véres felvételek kerültek elõ a japán bálnavadászokról

Tóth Dalma

2017.11.28. 12:46

Az ausztrál kormány nem akarta közzétenni a felvételeket, de a Sea Shepherd nemzetközi aktivista szervezet jogi gyõzelmet aratott végül és nyilvánosságra kerültek a felvételek.

A Sea Shepherd nevű tengervédő csoport által közzétett háromperces videó azt mutatja, hogyan gyilkolják japán bálnavadászok a ceteket a Déli-óceánon. A felvételen uszonyuknál fogva húzzák ki a vízből a hatalmas tengeri emlősöket, miközben madarak lakmároznak belsőségeikből.

Ez a film maga a véres állatiasság, kegyetlenség és értelmetlen gyilkolás"

– mondta az aktivistákat vezető Jeff Hansen "gyönyörű, intelligens és fenséges állatoknak" nevezve a bálnákat.

A ceteket robbanószigonnyal vadásszák le, amely repeszeket szór szét a testükben, és fogai beakadnak az állat bőre alá""

– magyarázta Hansen.

A véres felvételt az ausztrál vámhatóságok készítették 2008-ban egy antarktiszi misszió során. Hansen szerint az ausztrál kormány azért próbálta meg elkerülni a videó nyilvánosságra hozatalát, mert az árt a Japánnal fenntartott diplomáciai kapcsolatoknak. "A kormány az orvvadászok oldalára állt ahelyett, hogy megvédené a Déli-óceánban élő bálnákat." Az ausztrál kabinet háromszor utasította el a felvétel nyilvánosságra hozására vonatkozó kérvényt, míg végül az információs biztos májusi döntését követően lehetővé vált annak későbbi közzététele.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére