Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb szintet lépett a progresszió: férfi cheerleaderek is lesznek az amerikaifoci-bajnokság döntõjében

Horváth Tamás

2019.01.25. 17:20

A világ legnézettebb sporteseményén, a Super Bowlon idén elõször Y-kromoszómájú "pomponlányok" is fellépnek.

A Super Bowl a legfőbb amerikaifutball-bajnokság, az NFL döntője. Rendkívüli népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy általában világszerte több mint 170 millióan követik élőben, ezzel a világ legnézettebb sporteseményének számít – írja az ABC News.

Az idei fináléba a Los Angeles Rams és a New England Patriots csapatai jutottak be, ezúttal azonban nem csak a játékra koncentrál a sportszerető közvélemény. A február 3-án Atlantában megrendezése kerülő Super Bowlon ugyanis – az esemény történetében első alkalommal – férfi cheerleaderek is fellépnek.

Quinton Peron és Napoleon Jinnies a Los Angeles Rams „hajrálány-gárdájába” nyert felvételt még tavaly márciusban, ezzel ők lettek az NFL történetének első férfi cheerleaderei. Nem kellett sok idő hozzá, hogy a példájukat más is kövesse, Jesse Hernandezt egy másik NFL-csapat, a New Orleans Saint táncosai közé vették fel.

A sors furcsa fintora, hogy a két, férfi cheerleaderrel is rendelkező klub éppen egymás ellen mérkőzött meg a rájátszás elődöntőjében, így már a találkozó előtt lehetett tudni, hogy bármelyik csapat is jut a döntőbe, újabb szintet lép a progresszió, és lesz Y-kromoszómájú „pomponlány” a döntőben.

Végül egy, a végsőkig kiélezett, hosszabbításos meccsen a vendég Los Angeles-iek diadalmaskodtak, ez pedig azt jelenti, hogy Quinton Peron és Napoleon Jinnies személyében egyszerre két férfi cheerleader is felléphet az idei Super Bowlon.   

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére