Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb szcientológus vallott a kamuegyház piszkos ügyeirõl

Bokor Gábor

2019.02.14. 17:00

A vallási szekta egy korábbi tagja árult el részleteket abból a fertõbõl, ami a kamuegyháznál ment.

Újabb botrány lengi körül a szcientológia egyházat. A világ legnagyobb és legveszélyesebb agymosodájának egyik volt tagja tálalt ki arról, mi ment annak idején az egyház falain belül. A floridai rendőrség nyomozást indított, miután az illető feljelentést tett az egyháznál tapasztalt szexuális visszaélések miatt. 

A most negyvenéves férfi azt mesélte el, míg fiatalkorában a szcientológusok templomába járt, szexuálisan zaklatták és bántalmazták. Elmondása szerint, amint elmúlt 12 éves, egyből elkezdték bántani a nála idősebbek. A férfi a Sea Org nevű szcientológus rendnek volt a tagja, a hatóságok elsősorban náluk nyomoznak. A neve elhallgatását kérő korábbi tag elmondta, hogy elsősorban hét ember, hét vallási vezető volt az, aki rendszeresen zaklatta. 

Mikor megemlítettem a magasabb rangú személyeknek, hogy miket tesznek ezek velem, elsikálták a történteket, nem történt semmi változás, a hatóságoknak nem jelentették ezeket az eseteket"

– mesélte a férfi. 

A vallomásban az áll továbbá, hogy az első bántalmazást egy harmincéves férfi hajtotta végre, aki a toborzásáért volt felelős. A feljelentő ekkor még csak 12 éves volt. Négy évvel később következett a mélypont, mikor az RPF nevű helyiségbe küldték, ami a kamuegyház börtönének felel meg. Itt elsősorban fegyelmezési célokból kínozták az embereket.

Az ügyben megszólalt a clearwateri rendőr-főkapitányság is, akik rövid nyilatkozatukban arra hívták fel a figyelmet, mindent megtesznek annak érdekében, hogy felgöngyölítsék a hosszú évekre visszamenő ügyet és megtalálják a tetteseket.

Péterfalvi Attila: Minden jogszabálynak ellentmond az, amit a szcientológia tett

Interjút adott a 888-nak Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetője, aki részletesen beszámolt arról, hogy mik és milyen visszaélések történtek a Magyarországi Szcientológia Egyháznál. Olyanok adatait is tartalmazták a dossziék, akik soha semmilyen kapcsolatban nem álltak a Szcientológia Egyházzal." 888.hu: Egy korábbi interjújában azt mondta, hasonló mértékű jogsértést még nem tapasztalt a karrierje során.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére