Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb medvetámadás történt Erdélyben

Tóth Dalma

2017.10.23. 13:20

Egy 14 éves lány és egy 39 éves férfi sérült meg a támadásban.

A férfit karmolt sebekkel, a lányt karmolásokkal és harapással szállították kórházba. Szerencsére egyikük sérülései sem súlyosak.

A város egyik utcájában, egy tömbház mellett támadt a medve reggel fél nyolc után öt perccel. A férfin horzsolások vannak, a lányt bal csípőjén megharapta a medve: előbbi saját lábán ment a kórházba, utóbbit mentőautó vitte be – tájékoztatott Ciprian Sfreja, a Brassó megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivője a Székelyhon szerint.

Az állatot már többször látták a város peremén, ezért a fogarasi erdészeti hivatal a múlt héten kezdeményezte a kilövését, ami eddig nem történt meg – írja az MTI az Agerpresre hivatkozva.

Romániában azt követően sokasodtak meg a medvetámadások, hogy a Környezetvédelmi Minisztérium tavaly a populációszabályozás céljával történő medvevadászatot is betiltotta. Korábban a tárca évente 400-450 medve kilövésére adott engedélyt a vadásztársaságoknak. A tárca vezetője szeptember elején adott ki egy miniszteri rendeletet, mely 140 veszélyesnek bizonyult medve kilövését vagy áthelyezését teszi lehetővé. Október közepéig azonban a rendelet alapján benyújtott kérvények egyikét sem bírálta el a minisztérium. 

Európában – Oroszország európai részét leszámítva – körülbelül 17 ezer medvét tartanak számon, amelyből több mint 6800 Romániában él. A romániai medveállomány túlnyomó része, mintegy 5300 példány a székelyföldi Hargita, Kovászna és Maros, valamint a szomszédos Brassó megyében található.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére