Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Svájci maffiacsoportra csapott le a magyar rendõrség

Bokor Gábor

2018.07.06. 07:12

A széles körû nemzetközi összefogásnak köszönhetõen a két országban elfogták a kábítószer-kereskedõ hálózat tagjait.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát hónapokkal ezelőtt azzal kereste meg a Zürichi Rendőrség, hogy támogassák egy folyamatban lévő svájci nyomozásukat.

Egy Svájcban működő kábítószer-kereskedő szervezet vezetője Magyarországról irányította a csoportot. A Zürich-Limmati Államügyészség a Fővárosi Főügyészség felé a büntetőeljárás során történő együttműködés érdekében jogsegélykérelmet továbbított.

A svájci hatóság emberei kiderítették, hogy a Magyarországon lakó svájci-francia kettős állampolgár legalább két bűntársával együttműködve, futárokkal nagy mennyiségű kokaint csempészett Svájcba. A drogot ezt követően egy, az irányításával működő hálózat értékesítette Zürichben. 

A férfi az elkövetői csoportot részben Magyarországról irányította, azonban rendszeresen Svájcba utazott, hogy ellenőrizze, minden rendben van-e. Tevékenységét a szoros és naprakész ügyészi és rendőri együttműködés segítségével a svájci és a magyar nyomozóknak közösen sikerült feltérképezniük.

Végül kedden hajnalban a Zürichi Rendőrség arról értesítette a KR NNI munkatársait, hogy a férfi két bűntársát: egy olasz férfit és egy osztrák nőt, valamint öt kolumbiai kábítószerfutárt tetten értek, és elfogtak. Emiatt szükségessé vált a nemzetközi szervezett bűnözői csoport Magyarországon tartózkodó vezetőjének elfogása is, ezért a férfival szemben a svájci államügyészség haladéktalanul nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki.

Ekkor léptek akcióba a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztályának munkatársai, akik elfogták a csoport vezetőjét. A magyar rendőrök kutatást végeztek a férfi lakásában, amely alkalmával adathordozókat, telekommunikációs eszközöket, illetve iratokat foglaltak le.

A Zürich-Limmati Államügyészség kérte az őrizetbe vett személy kiadatását. A féri terhére rótt bűncselekmények miatt a svájci jogszabályok szerint akár 20 év szabadságvesztés is kiszabható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére