Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sterck Laura: sok időt visz el egy kutya, de megéri

Tóth Dalma

2019.04.28. 19:08

Sterck Laura sportoló elárulta nekünk, hogyan lendül túl a nehéz pillanatokon.

Ebben nagy segítségére van két kutyusa, Lola és Tucsi. Habár Laura még tanul és folyamatosan edz, a kutyáira is mindig szakít időt, hiszen tisztában van azzal, hogy igénylik a foglalkozást és nem szabad elhanyagolnia őket.

Sok időt visznek el, de megéri. Például reggelente egy órával hamarabb kelek, hogy sétáljunk egy nagyot közösen, de naponta három órát biztos szánok rájuk”

– mesélte.

Német juhász és csivava keverék kutyusával sokat jár az erdőbe, ahol szabadon engedheti őket. Mivel a kedvencei már idősebbek, nem mennek el tőle néhány méterrel messzebb, így sokszor az utcán sem használ pórázt.

Nem mennek oda senkihez sem, ennek ellenére sokszor az emberek elhúzzák a gyerekeiket, amikor meglátnak minket, és odakiabálnak nekem, hogy fogjam meg őket, miközben az illető 20-30 méterre van tőlem. Az én kutyáim még a Deák téri forgatagban sem vesznének el, mert nem mennek el mellőlem”

– mondta.

Laura megjegyezte, hogy azért vannak pozitív tapasztalatai is, az anyukák sokszor kihozzák a játszótérről a gyereket, és megkérdezik, megsimogathatják-e a kutyát.

Mondjuk nekem nagyon jó kutyáim vannak, úgyhogy könnyű dolgom van”

– mesélte mosolyogva.

Hozzátette, úgy látja, hogy az elmúlt időszakban sokat fejlődött a magyar állattartási kultúra, azonban nagyon-nagy különbség van Budapest és vidék között.

Sok helyen sajnos még mindig természetesnek számít, hogy a kutya kétméteres láncon éli le az életét, mindannak ellenére, hogy ezt a törvény bünteti”

– fejtette ki.

Megjegyezte, hogy vidéken általában nem viszik sétálni a kutyákat és nem szocializálják őket, nem fordítanak időt arra az emberek, hogy a házi kedvencük új illatokkal, új környezettel találkozhasson. Mivel nem foglalkoznak velük, rengeteg kutya agresszív lesz, végül a gazda is elkezd félni tőlük, így vagy egy láncon kötnek ki és csak esetleg enni, valamint inni kapnak, vagy bekerülnek a menhelyre, ebtelepre – tette hozzá.

Laura, ha jut rá ideje, önkéntes munkával is besegít egy-egy menhelyen, de jelenleg inkább anyagilag támogatja őket, mert a tanulás és a sport kitölti az idejét, viszont tudja, hogy rengeteg menhely szorul segítségre. Sajnos magas a kóbor és a megunt, leadásra váró ebek száma is, és sok kutya rossz állapotban kerül a menhelyre. Sok kutyának a felelőtlen tenyésztés miatt számos betegsége van – mondta. Hozzátette, hogy nincs kedvenc fajtája, hiszen nem ez a lényeg, hanem hogy

minden kutyának saját személyisége van.”

Laurával februárban beszélgettünk a Maccabi Európa Játékok kapcsán, hiszen ő a Zsidó Olimpia egyik arca. Az interjút itt olvashatjátok el.

Keresztes Ildikó: annyi pozitívumot hozhat egy kutya az ember életébe, amennyit egyesek el sem tudnak képzelni

Az énekesnő Lizáról mesélt nekünk. A sokszínű díva elárulta, hogy már gyerekkorában beleszeretett a kutyákba. Első kutyás élménye az volt, amikor a nagymamája elment a zöldségpiacra, majd egy keverék kutyussal tért haza. A négylábút a piacon árulták egy kis kartondobozban, a nagymamája pedig megszánta. Õ volt Keresztes Ildikó első kutyája, Mackó.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére