Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sarka Kata: szépnek lenni kevés

Tóth Dalma

2017.06.08. 20:28

Ellátogattunk a Miss World Hungary 2017 felkészítõ táborába, hogy megnézzük Magyarország legszebb lányait. Idén június 18-án a Duna és a Duna World mûsorán látványos, nagyszabású élõ show-ban koronázzák meg az ország legszebb hölgyét, aki egy évig viseli a Miss World Hungary címet és decemberben Kínában képviseli Magyarországot, a verseny világdöntõjén. A versenyrõl és a lányokról Sarka Katát, a szépségversenyt lebonyolító cég egyik tulajdonosát faggattuk.

Tóth Dalma: Milyen szempontok alapján értékelitek a lányokat? Mik a nemzetközi trendek?

Sarka Kata: Az a szerencsénk a Miss Worldben, hogy nem teljesen a szépségről szól. A színpadon nem a diétától vagy a vízhajtástól megkeseredett lányok fognak felvonulni.  A Miss Worldön nincs is fürdőruhás felvonulás a világversenyen, úgyhogy nem a trendeket követjük. A táborban lévő tizenhat lány közül mindegyik gyönyörű, ezért a végén a személyiségük alapján dől el, hogy ki nyeri a versenyt. A kéthetes felkészítő táborban van rá lehetőségünk, hogy megismerjük őket. A lányoknak is elmondtam, hogy a zsűri szempontjából nem a június 18-i élő showban dől el a verseny. Mi a táborban megismerjük őket, kiderül, milyen emberek.

Hiába gyönyörű valaki, ha nincsenek meg azok a belső értékei, amik miatt büszkék lehetünk rá, akkor nem ő fog nyerni.

Tehát nem csak külsőre kell tökéletesnek lenni, hanem belsőre is.

Tóth Dalma: Hogyan ismeritek meg a lányok belső értékeit?

Sarka Kata: A táborban az első három napban sok volt a stressz, hiszen mindenki attól félt, hogy ő fog kiesni és a lányok nem tudták igazán elengedni magukat. Szerda délután viszont kiderült, ki az a 16 lány, aki az élő showban szerepelni fog, ezért megnyugodtak és most jön majd elő az igazi személyiségük.  A következő napokban fog kiderülni, hogy ki milyen valójában. Leginkább a sok együtt töltött idő, a különböző feladatok és a beszélgetések által ismerjük meg őket. Látjuk, hogy kik azok, akik pontosan érkeznek, komolyan veszik azt, amit mondunk, kik érkeznek felkészülve a feladatokra és kik azok, akik csak úgy beesnek.

Itt maximalizmusra, alázatosságra és fegyelemre van szükség.

Ha ezek megvannak valakiben, akkor hosszú távon is együtt tudunk majd dolgozni.

Tóth Dalma: Ki készíti fel a lányokat a rájuk váró kihívásokra?

Sarka Kata: A motivációs trénerek mellett Kulcsár Edina is tart felkészítő előadást a lányoknak arról, hogy mi várható a világversenyen, és hogy egy királynőnek, hogyan kell viselkednie abban az egy évben, ameddig övé a korona és utána, mikor már nem. Edina három évvel ezelőtt nyerte meg a versenyt és fantasztikus, hogy azóta mennyi mindent elért. Sokat segít a Gelencsér Tímea, a tavalyi győztes is. A lányok rám is számíthatnak, ha problémájuk van. Akadt olyan lány ebben a három napban is, aki szeretett volna beszélgetni velem. A végén mindketten pityeregtünk.

Tóth Dalma: Milyen problémák szoktak előfordulni?

Sarka Kata: Általában a tábor második hetében szokott előfordulni, hogy hiányzik nekik a párjuk, a szüleik vagy bármi az otthoni környezetből. A tábor programjában van egy meglepetés családi nap, ami segíteni szokott. Õk nem tudják, de idén is lesz ilyen. A táborban kiderül, hogy ki kivel szeretne találkozni, a stáb pedig felveszi az illetőkkel a kapcsolatot és ideszállítja őket.

Tóth Dalma: A verseny során számít az, hogy milyen idősek a lányok?

Sarka Kata: Az elején még nem, de a későbbiekben igen. Nyilván azok, akik idősebbek, tapasztaltabbak és jobban tudják kezelni a helyzetet. Mondjuk van, amikor a 17-18 éves kislány lazább tud lenni és ez is előny lehet.

Tóth Dalma: Lehet már látni, hogy valakiben megvannak azok a tulajdonságok, amikkel egy királynőnek rendelkeznie kell?

Sarka Kata: Ilyenkor ezt még nehéz megmondani, talán azt szűri ki az ember jobban, hogy kiben nincs meg az, ami kell: a motiváltság, az alázatosság és a megfelelő hozzáállás. Láttam a Miss Sport versenyen, hogy ki az, aki csinálni akarja, és ki az, aki inkább büntetőpontot szerez, és továbbmegy a feladaton úgy, hogy meg sem próbálja. Tehát az elején inkább az körvonalazódik, hogy ki nem alkalmas rá. Viszont vannak olyan lányok, akik a tábor elején jól teljesítenek, de a végére elfogy a lendületük, mások pedig ezzel ellentétben menet közben érzik meg, hogy van esélyük és akkor rákapcsolnak.

Tóth Dalma: Mit tanácsolnál a lányoknak?

Sarka Kata: Egy szépségkirálynőnek harmonikusnak, kiegyensúlyozottnak, boldognak kell lennie. A lányoknak az tudnám tanácsolni, hogy legyenek elégedettek magukkal, bízzanak önmagukban és maximálisan tartsanak be mindent, amit a stábtagok kérnek, valamint adják önmagukat, hogy megismerhessük a valós énjüket. Számomra ez egy álommezőny, mindenki mindent betart, mindenki pontos.

Eddig mindig voltak rivalizálások a lányok között már az első pillanattól kezdve, de most valamiért nincs.

Kicsit nekem vihar előtti csendnek tűnik, mert túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, hogy mindenki összetart, nincs széthúzás, mindenki pontos  és mindenki betart mindent. Amióta én ezt csinálom, azóta ilyen még nem volt, de remélhetőleg most pozitívan fogok csalódni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére