Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rovar- és egértetemeket találtak egy vágóhídon

Tóth Dalma

2019.01.23. 10:47

A vágóhíd mûködését felfüggesztették.

Nagy mennyiségű rovartetemet, de élő egeret és egérfészket is találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy Békés megyei vágóhíd ellenőrzése során. A súlyos higiéniai hiányosságokkal működő élelmiszer-előállító egységnél az állati melléktermék égetését lejárt ideiglenes működési engedéllyel végezték.

Az árukiadó mennyezetét penész borította, a kézmosó nem működött. A szakemberek a tiszta ládák tárolására szolgáló helyiségben nagy mennyiségű rovartetemet, rágcsálótetemet találtak, de az egyik hűtőkamrában élő egér, egy sertésfejeket tároló ládában pedig egérfészek is volt.

A súlyos higiéniai hiányosságokat tetézte, hogy az egységnél az állati eredetű melléktermékek égetését lejárt ideiglenes működési engedély birtokában végezték, az élelmiszer-előállítás során a darabolási tevékenységet pedig engedély nélkül folytatták.

Nem meglepő módon azonnali hatállyal felfüggesztették a vágóhíd működését. Azonban, ha orvosolják az üzemi hiányosságokat, ismételt helyszíni szemlét követően tovább folytathatják tevékenységüket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére