Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orvosi csoda történt Magyarországon

Bokor Gábor

2018.07.03. 17:01

Elõször hajtottak végre Magyarországon úgynevezett rekeszizompacemaker-beültetést. A szerkezetet egy ötéves kisfiú kapta, aki korábban folyamatos gépi, éjszakai lélegeztetésre szorult.

Dr. Szabó Attila, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója, a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese arról beszélt a műtétről szóló keddi sajtótájékoztatón, hogy a kisfiú azóta jól van, légzése szabályos és folyamatos.

Dr. Lódi Csaba, a gyerek kezelőorvosa elmondta, hogy a kisfiú egy ritka, veleszületett betegségben szenvedett, melynek egyik tünete, hogy alváskor leállt a légzése, ám a Dr. Kálmán Attila gyermeksebész által elvégzett beavatkozásnak köszönhetően már lélegeztetőgép nélkül is tud levegőt venni.

A Blikk megszólaltatta Hodruszky Csabát, egy műtétre váró kislány édesapját is. A férfi elmesélte, hogy a hatéves gyermekéről már születésekor kiderült, hogy nem vesz levegőt, ekkor került be a klinikára is. 

Az első két hónapot az intenzív osztályon töltötte, ahol közölték, hogy a gyermek egy ritka genetikai betegségben szenved, amely miatt folyamatos gépi lélegeztetésre szorul, jelenleg is csak így kap levegőt"

– mesélte Hodruszky, majd hozzátette, hogy a kislányt egyéves kórházi kezelés után tudták csak hazavinni, azóta is lélegeztetésre szorul alvás közben.

A szülők élete nem volt könnyű, hiszen a kislány csak négyéves korában, hosszadalmas szervezéssel kerülhetett óvodába, melynek feltétele volt, hogy intenzív szakápoló is állandóan a közelében legyen, aki az esetleges krízishelyzeteket képes kezelni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére