Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem sikerült a feministák bosszúja Az utolsó jedik nõmentes verziója ellen

Forisek Ádám

2018.01.24. 11:20

Röhejes választ produkáltak a feministák arra, hogy egy troll kivágta Az utolsó jedikbõl a nõket. A kezdeményezés - mint a modern feministák legtöbb agyszüleménye - elbukott.

Nagyjából egy hete járta körbe a netet az a hír, hogy egy névtelen troll újravágta Az utolsó jediket, kivágva belőle az összes női szereplőt – az eredeti 152 perces borzalomból így 46 perc maradt.

Az első reakció a hírre természetesen a felháborodás volt – ami olyan szenvedélyesre sikerült a nemzetközi és a hazai sajtóban egyaránt, hogy szinte már irigyelni lehet ezeket a hivatásos felhördülőket újságírókat, hogy ilyenekre is jut idejük és mentális energiájuk.

Egy ember azonban a gyakorlatban is kifejezte felháborodását, és úgy gondolta, bosszút áll a szexista Star Wars-vágáson, mégpedig a létező legeredetibb módon: kivágja az összes férfit Spielberg klasszikusából, a Ryan közlegény megmentéséből.

A feministát a Glamour magazin még „hőssé” is nyilvánította, azonban a válaszcsapással van egy kis probléma: mégpedig, hogy mérhetetlenül ízléstelenre sikerült.

Több felhasználó ugyanis arra hívta fel a feminista úriember (!) figyelmét, hogy míg Az utolsó jedik egy teljesen kitalált univerzum, addig a Ryan közlegény megmentése bár fiktív történet, de valós eseményeken alapul. Valóban több ezren haltak meg a normandiai partraszállás során, és valóban sok család szakadt szét a második világháború alatt. Ennek fényében sokan nem is értették, hogy a felmenők iránti ilyen mértékű tiszteletlenség miért is változtatja „hőssé” ezt a feministát:

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

A XXI. Század Intézet Kaktusz című műsorában idén utoljára beszélgetett egymással G. Fodor Gábor politikai filozófus és Gerő András történész professzor. A vendégek az évzáró adás során értékelték az elmúlt év legfontosabb eseményeit belpolitikai és külpolitikai téren egyaránt, valamint ezek következményeit is. Előbbi kapcsán megállapították, hogy a Fidesz–KDNP sorozatban negyedik kétharmados győzelme következtében már okkal beszélhetünk Orbán-korszakról, amire a külföldről finanszírozott, és ezáltal morális deficittel küzdő ellenzék nem jelent kihívást, csupán a külső tényezők képesek erre. A külpolitikai folyamatok kapcsán pedig úgy vélekedtek, hogy az orosz–ukrán háborúban egy fenntarthatatlan helyzetbe kormányozta magát Brüsszel, ami egész Európára negatív hatással van.

A Nyugat kezd kifogyni a tüzérségi lőszerekből

„A nyugati országokban jelentős tüzérségi lőszerhiány keletkezett az ukrajnai orosz hadművelet következtében” – figyelmeztetett a cseh CSG hadiipari vállalat vezetője hétfői nyilatkozatában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére