Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Menesztették a Ferrari csapatfõnökét, Maurizio Arrivabenét

Csordás Bettina

2019.01.07. 12:09

Olasz lapértesülések szerint a Ferrari meneszti eddigi csapatfõnökét, Maurizio Arrivabenét, és a helyére a vele konfliktusban álló technikai igazgatót nevezi ki.

A La Gazzetta dello Sport „Vörös forradalom!” címmel megjelenő címlapján közli, hogy a Ferrari vezetőváltással indítja 2019-es évét. Úgy tudják, a Maurizio Arrivabene csapatfőnök és Mattia Binotto technikai igazgató között hónapok óta fennálló konfliktus drámai megoldással oldódik meg: 

A Scuderia Ferrari meneszti Arrivabenét, helyére pedig legfőbb riválisát, Mattia Binottót nevezi ki.

A hírről több olasz médium is beszámolt, és értesülésük szerint még hétfőn sor kerülhet a Scuderia hivatalos bejelentésére is. Az információt egyelőre nem kommentálták Maranellóból – írja az M4 Sport.

Maurizio Arrivabene 2014 végén, Sergio Marchionne elnöki kinevezését követően lett a Ferrari csapatfőnöke. Menesztéséről már a korábbi években is pletykáltak, Marchionne állítólag már 2017-es bajnoki vereségük után elgondolkodott a leváltásán, aztán bár adott neki egy újabb esélyt, 2018 közepén mégis úgy tervezte, hogy nem hosszabbítja meg az év végén lejáró szerződését, és pozícióját bizalmasának, a motormérnökként technikai igazgatóvá váló, vagyis a csapatot bajnokesélyessé fejlesztő Binottót ülteti. 

Állítólag Marchionne júliusi halála után elmérgesedett a viszony a két kulcsember között. Binotto a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj után arra kérte a Ferrari vezetőségét, hogy tisztázza a csapaton belüli szerepeket és hatásköröket, és kilátásba helyezte a távozásának lehetőségét. Arrivabene szerződése hivatalosan is lejárt, ám a Ferrari sem annak meghosszabbításáról, sem a csapatvezető leváltásáról nem adott ki közleményt. Olasz lapértesülések szerint a hivatalos közlemény még hétfőn megérkezhet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére