Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megunta a nyaralást, ezért visszatért a börtönbe egy szökött elítélt

Bokor Gábor

2019.04.22. 17:20

Az osztrák sajtó arról írt hétfõn, hogy több mint tíz év után visszatért a börtönbe egy osztrák férfi, aki egy évtizede szökött meg az egyik Bécs melletti fegyintézetbõl és azóta Tenerife üdülõszigeten élt.

A 64 éves alsó-ausztriai férfi szombaton késő este, két bőrönddel a kezében jelentkezett az osztrák rendőrségnél a salzburgi pályaudvaron, bejelentve, hogy hajdan megszökött a börtönből, több mint tíz évet töltött a Kanári-szigeteken, de most vissza akar térni Ausztriába, és nemrég szállt le a müncheni repülőtéren – írja az MTI.

A Spanyolországhoz tartozó Tenerife már nem a régi, és egyébként is elég időt töltöttem ott"

– mondta a férfi, miért is tért vissza.

A rendőrségen utánajártak, hogy igaz-e a történet, amit előadott, és bebizonyosodott, hogy az illető valóban megszökött 2008 decemberében a Bécstől délre fekvő Schwarzau am Steinfeld-i börtönből, ahol még fél év volt hátra a büntetéséből. Egyelőre nem tudni, hogy miért ítélték el, sem azt, miként szökött meg.

A honvágy sújtotta "börtöntölteléket" egyelőre fogdába helyezték Salzburgban. Attól nem kell tartania, hogy pótlólagos szabadságvesztéssel sújtják, mert Ausztriában nem számít bűncselekménynek a szökés a börtönből.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére