Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megsértette az európai DJ a muszlimokat, mert imára hívó mixet készített

Tóth Dalma

2017.04.04. 13:08

Az eset után a DJ-t többen halálosan megfenyegették.

A tunéziai hatóságok bezártak egy éjszakai klubot, miután egy európai DJ egy olyan mixet játszott, ami a muszlimokat imára hívta. Az eset után DJ-t több muszlim halálosan megfenyegette.

Rengetegen megosztották azt a videót, amin az látszik, hogy Nabeul város egyik klubjában, a vendégek egy olyan számra táncolnak, ami imára invitálja a muszlim hívőket.

A DJ pénteken egy zenei fesztivál keretein belül játszott a klubban.

Úgy döntöttünk, hogy bezárjuk az éjszakai klubot, ameddig nem tisztázzuk a tényeket"

– jelentette ki Mnaouar Ouertani, a város kormányzója.

A nyomozás már elindult, és a klub menedzserét előzetes letartóztatásba helyezték "a jó morál elleni erőszak és a jó erkölcs elleni merénylet miatt."

Az Orbit fesztivál szervezői sem álltak ki a zenész mellett, a Facebook-oldalukon egy nyilvános posztban kértek elnézést a történtek miatt, de hozzátették, hogy a felelősséget nem vállalják a sértő zene miatt.

Dax J angol, Európa-szerte már többször lejátszotta ezt a számot. Nem tudatosult benne, hogy ez a szám sértő lehet a hallgatóság számára egy muszlim országban"

– áll a közleményükben.

A zenész is elnézést kért a történteket követően:

Elnézést szeretnék kérni azoktól, akiket megbántottam az Orbit fesztiválon általam játszott zenével pénteken. Nem állt szándékomban, hogy bárkit is felbosszantsak vagy megsértsek."

A Berlinben élő, brit állampolgárságú férfi rengeteg halálos fenyegetést kapott a bocsánatkérő posztja alatt. A muszlimok nem bocsátották meg neki, hogy a müezzin imára hívó szavát is felhasználta egy zenéjéhez. A "megtalálunk és megölünk" kommentek még a szebb hozzászólások közé tartoztak.

(The Guardian, Techno Motz)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére