Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megint nem tudni, miért zuhant le a maláj repülõgép és ez valószínûleg így is marad

Bokor Gábor

2018.05.23. 12:05

Ausztrál nyomozók cáfolták azokat a híreszteléseket, melyek szerint a kapitány szándékosan térítette el a négy éve nyomtalanul eltûnt malajziai repülõgépet.

A múlt héten jelentették be, hogy négy évnyi rejtély után talán sikerült megfejteni, mi okozta a maláj nemzeti légitársaság 370-es járatának eltűnését. Akkor a kanadai légi közlekedési hatóság volt főnyomozója, Larra Vance akkor azt mondta, hogy nagy valószínűséggel a járat kapitánya áll a tragédia mögött, aki öngyilkosságot követhetett el.

Azonban az ausztrál nyomozók legfrissebb jelentése szerint egyelőre nem bizonyítható és nem jelenthető ki biztosan, hogy a pilóta okozta a gép nyomtalan eltűnését.

Az ausztrál légi közlekedési hatóság által kiadott nyilatkozat tagadja, hogy bármilyen bizonyíték lenne arra, hogy a gép kapitánya, Zaharie Ahmad Shah átvette volna az irányítást a robotpilótától és szándékosan rabolta volna el a gépet és követett volna el öngyilkosságot.

Kitartanak amellett, hogy a pilóták eszméletlenek voltak a repülés utolsó pillanataiban. A maláj légitársaság Kuala Lumpurból Pekingbe tartó járata 2014 márciusában tűnt el 239 emberrel a fedélzetén. A maláj és a kínai hatóságok a roncsok keresését tavaly januárban, 1046 nappal az eltűnést követően hagyták abba. Az ausztrál kutatók kitartanak amellett, hogy a Boeing 777-es irányíthatatlanul csapódott az Indiai-óceánba.

Bár több ország speciális eszközökkel segítette a gép roncsainak a felkutatását, csupán pár törmelék került elő az Indiai-óceán szigetvilágában, a szárny pár darabját pedig a kelet-afrikai országok partjainál mosta partra a víz. Az ausztrál kormány kijelentette, csak akkor folytatják a rengeteg pénzbe kerülő nyomozást és kutatást, amennyiben egy új, hiteles bizonyíték kerül majd a kezükbe.

Szerdán az új maláj közlekedési miniszter elmondta, hogy jövő kedden ők is végleg leállítják a roncsok utáni kutatást, nem lesz több hosszabbítás. Anthony Loke miniszter elmondta, hogy felvetette a kabinetnek ezt az ügyet, és úgy határoztak, hogy május 29-ig hosszabbítják meg a kutatást, majd egy kérdésre úgy válaszolt, több hosszabbítás már nem lesz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére