Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már zivatarra is lehet számítani szombat este, de marad a meleg

Tóth Dalma

2017.08.05. 11:28

Szombaton még országszerte marad a meleg, de vasárnap megkezdõdik az enyhülés.

A tartós hőség miatt kilenc megyére és a fővárosra szombatra is a legmagasabb, harmadfokú, nyolc megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Továbbra is 40, de néhol már csak 31 Celsius-fok körüli maximumok lesznek. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár a tartós kánikula miatt keddtől érvényben lévő hőségriadót vasárnap éjfélig hosszabbította meg.

Szombaton az Alföld északi részén, majd késő délutántól inkább északnyugaton várható néhol zivatar kialakulása viharos (60-70 km/h) szél kíséretében. Ezeken a tájakon egy-egy intenzívebb zivatar sem zárható ki.

Éjszaka és vasárnap reggel az északi, északnyugati területeken helyenként, majd napközben egyre inkább délebbre, és már nagyobb számban várható zivatarok kialakulása.

Késő délutántól helyenként heves zivatarok is kialakulhatnak, legnagyobb eséllyel a Dunántúl középső területein és az Alföld nyugati részén. Heves zivatarban lokálisan 20 mm-t meghaladó csapadékra, 2 cm körüli jégátmérőre, 80 km/h-t meghaladó széllökésekre is számítani kell.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére