Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lemondták a muszlim rapper koncertjét, aki a Bataclanban akart fellépni

Bokor Gábor

2018.09.22. 18:00

A 2015-ös párizsi terrortámadás helyszínén akart koncertet adni a Medine nevû algériai származûsú rapper, azonban a koncertterem törölte a show-t, ugyanis tüntetõk protestáltak az ellen, hogy fellépjen.

Lemondta a Bataclan az algériai származású Medine Zaouiche koncertjét, aki csak Medine néven szokott rappelni. A férfi a több mint 130 halálos áldozatot követelő párizsi terrortámadás egyik helyszínén, a Bataclan előadócsarnokban akart fellépni. Több bevándorlásellenes csoport, valamint a korábbi Nemzeti Front, mára Nemzeti Gyűlés nevű párt politikusai is tiltakoztak az ellen, hogy a helyszínen lépjen fel az előadó. 

A tüntetők szerint, amennyiben Medine lejátszaná a show-t, az súlyos tiszteletlenség lenne az áldozatokkal szemben. A radikálisan muszlimpárti szövegeiről híres zenész végül mindkét előre meghirdetett koncertjét is lemondta. 

A Bataclanban összesen 90 embert lőttek le az Iszlám Állam terroristái. Medine előadása miatt az áldozatok hozzátartozói is felháborodtak. 

A koncertre a jegyeket nem sokkal azután hirdették meg, hogy a zenész kijött legújabb albumával, a Storytellerrel, melyen egy külön számot szentelt a Bataclannak és az ott elkövetett terrortámadásnak. 

Bár a zenész tagadja, hogy köze lenne a szélsőségesekhez és elítéli a terrortámadást, rengetegen kritizálják a szövegei miatt. A Don't Laik című számában például kritizálja Franciaországot, amiért az szerinte diszkriminálja a muszlim kisebbséget. Medine csupán pár héttel a Charlie Hebdo elleni terrortámadás előtt jött ki a számmal, melyben olyan sorok vannak, melyekben különböző ideológiájú embereket akasztana fel. 

Tiszteletben tartjuk az áldozatok hozzátartozóinak a véleményét, elfogadjuk az aggályaikat" 

– írta a Bataclan abban a közleményben, melyben lemondták a muszlim rapper fellépését. 

Medine a közösségi oldalain tette közzé, hogy a koncertek nem maradnak el, majd máshol lép fel. 

Marine Le Pen a Twitter-oldalán jelezte, hogy az előadás lemondása felér egy győzelemmel, az áldozatok győzelmével az iszlamista terrorizmus felett. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére