Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiakasztotta az amerikai fiatalokat a Jóbarátok "homofób és rasszista humora"

Forisek Ádám

2018.01.13. 13:08

A mostani fiatalok nem a televízióban találkoztak elõször sokunk kedvencével, a Jóbarátokkal, hanem a Netflixen. A "kilencvenes évekbeli humor" kiakasztotta a túlérzékeny amerikai fiatalságot.

A Jóbarátok minden idők talán legsikeresebb sitcomja – még úgy is, hogy a sorozat 2004-ben véget ért. A Jóbarátok (Friends) azonban nemrégiben felkerült a Netflix választékába, és ezzel egy új generáció ismerkedhetett meg a sitcommal.

Az 1990-2000 környékén született (az amerikai köznyelvben csak "millenial" jelzővel illetett) generáció azonban teljesen felháborodott a sorozat humorán – az ugyanis nem túl píszí.

Problémás például a sorozaton belüli "body shaming"...

Az egyik jelenetben Monica szalagavatóját nézik videokazettán, amikor Joey megdöbben azon, hogy Monica milyen túlsúlyos volt a gimiben. Egy Twitter-felhasználó szerint "fölösleges gonoszság" Monica súlyán élcelődni.

...a Jóbarátok emellett transzfób…

Chandler apja ugyanis transznemű, és a baráti társaság mind a tíz évadon keresztül előszeretettel cukkolja Chandlert emiatt.

… és homofób…

Szintén Chandlert kell megemlítenünk, ugyanis az első évadokban kénytelen volt ráeszmélni arra, hogy több nő is homoszexuálisnak hitte őt az első találkozáskor. Az egyik epizód központi témája az, hogy Chandler próbálja bizonyítani, hogy a nőkhöz vonzódik.

Aztán ott van az a rész, amikor Rachel egy dadust fogad fel, ám kiderül, hogy az illető meglehetősen férfiatlan – aminek Ross nem igazán örül. Ross megjegyzéseit pedig szexistának és homofóbnak tartották.

… és ráadásul nem is eléggé sokszínű.

Sokan kifogásolták, hogy a főszereplők közül senki sem fekete, pedig New Yorkban játszódik a sorozat.

Innen is látszik, hogy a kilencvenes évek sajnos elmúltak: már egy Jóbarátok-epizódon sem tud senki szórakozni. 

(Daily Mail)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére