Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hidzsábot viselõ szépségkirálynõje lehet Nagy-Britanniának

Sümeghi Lóránt

2018.03.30. 18:58

A 20 éves Maria Mahmood az elsõ olyan muzulmán nõ, aki hidzsábban versenyez.

Mivel Mahmood a biriminghami fordulóban második helyezett lett, így kiharcolta magának, hogy részt vehessen az országos elődöntőben is. Amennyiben onnan is sikerül tovább jutnia, akkor bekerülhet a Miss Anglia döntőjébe. Annak nyertese pedig világszinten fogja képviselni a szigetországot. 

A muszlim lány kifejezetten ragaszkodott ahhoz, hogy hidzsábban lépjen a színpadra. Elmondása szerint ő így áll ki a multikulturalizmus, a sokszínűség és az iszlamofóbia ellen, továbbá büszke arra, hogy megéli muzulmán identitását. Egy nemrégiben készült interjúban azonban elismerte, egyelőre habozik annak kapcsán, hogy részt vegyen-e a szépségverseny bikinis fordulójában. Bár a múltban volt már muszlim szépségkirálynője Angliának, de olyan, aki hidzsábot viselt volna, még sohasem.

Az eset azért is ellentmondásos, mert néhány, az iszlám tanítását rendkívül szigorúan értelmező közel-keleti, észak-afrikai és ázsiai országban nemhogy a bikini viselete nem megengedett a nőknek, hanem az egyéb olyan világi eredetű versenyeken való részvétel sem, mint a szépségversenyek, a nyilvános vetélkedők vagy a sportesemények. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére