Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiánypótló kutatás született a "latteliberálisokról"

Forisek Ádám

2018.06.26. 12:50

A liberálisok inkább a lattét preferálják, azaz sok tejjel isszák a kávét, míg a konzervatívok azt feketén szeretik. Igen, tényleg van összefüggés a kávéfogyasztási szokások és a politikai hovatartozás között.

A Pennsylvaniai Egyetem friss kutatása alapján egyértelmű összefüggés van a kávéfogyasztás és a politikai hovatartozás között.

Az egyetem munkatársai kimutatták, hogy a liberálisok azért isznak lattét, mert támogatják a globalizációt. Furcsának hathat, de igaz, ha belegondolunk, hogy a latte eredetileg európai találmány. A konzervatívok ezzel ellentétben inkább a hazai termékeket fogyasztják.

Az 1500 főt érintő kutatás során részletesen feljegyezték a résztvevők adatait, így például a kávéfogyasztási szokásaikat, a politikai orientációjukat, a bevételüket, a nemüket, a lakcímüket és a globalizációval kapcsolatos véleményüket.

Az egyetem munkatársai figyelembe vettek olyan tényezőket is, mint hogy mennyire elérhetőek a lattét árusító helyek a résztvevők lakókörnyezetében. De még ez sem magyarázta azt, miért szeretik jobban a liberálisok a lattét. A legkézenfekvőbb magyarázat tehát az maradt, hogy a liberálisok támogatják a globalizációt.

A konzervatívok ellenben elveik alapján gazdaságilag is nemzetközpontú döntéseket hoznak, ez pedig hatással van a kávéfogyasztási szokásaikra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére