Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gérard Depardieu nem akarja látni a "francia katasztrófát"

Horváth József György

2017.10.25. 18:10

A Figarónak adott pénteki interjújában a francia színész sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy nincs többé igazi francia kultúra.

Nem léteznek már normális emberek, ugyanis nem létezik már normális kultúra sem"

– jelentette ki a Le Figarónak adott interjújában a híres francia színész.

Depardieu szerint az emberek nem rendelkeznek már valódi kulturális identitással, és ezért nincs valódi kultúrájuk sem. Szerinte a mai korszellem rákfenéje az, hogy ha valaki rendelkezik valamilyen identitással vagy kultúrával, azt egyből megalázzák, és megpróbálják lerombolni az általa őrzött értékeket.

A Le Figaro által is kaotikusnak nevezett interjúban a 2013-ban orosz állampolgárságot kapott színész ellentmondásos érveket sorakoztatott fel a migrációval kapcsolatban is. Szerinte a "migránsokban rejlik az utolsó esélyünk", persze csak abban az esetben, ha integrálódnak, ugyanis szerinte a kultúrát vesztett európai társadalmak a migránsok integrációjával újra kulturális közeggé válnának, hiszen "a migránsok felélesztenék azt a kultúrát, amit a tömeg elfeledett Európában". Amellett, hogy orbitális zagyvaság a francia színész gondolatmenete, elég csak a mindennapi történéseket figyelemmel követni. A migránsok kulturális és szociális integrációja ugyanis lehetetlennek tűnik. Persze a befogadó országok sem viszik túlzásba a integrációs politikát. Ennek ellenére a 68 éves Depardieu azt mondja, hogy a tegnap kisebbségéből a jövő többsége válhat az integrációval.

A színész az interjúban keményen kritizálta saját hazáját, ugyanis szerinte a franciák – saját szavaival szólva – "szomorúak akár a halál".

Franciaország gyönyörű ország, de az emberek elveszettek. Amikor Franciaországban vagyok, inkább otthon maradok a könyveimmel, nem mozdulok ki. Nem akarok kimenni a házból és látni a katasztrófát..."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Ukrajna nem fogja megengedni az európai értékek elpusztítását

Zelenszkij: Ukrajna nem fogja megengedni az európai értékek elpusztítását

Ukrajna nem fogja megengedni, hogy egy diktátor szándékosan elpusztítsa az uniós tagországok által képviselt értékeket – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Brüsszelben, az Európai Parlament soron kívüli plenáris ülésén csütörtökön.

Oroszország nemzetközi vizsgálatot követel az Északi Áramlat elleni merénylet ügyében

Nemzetközi vizsgálatot kellene indítani az Északi Áramlat gázvezetékeinél történt robbanások ügyében Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró blogbejegyzése alapján – mondta Vjacseszlav Vologyin orosz házelnök csütörtökön.

Orbán Viktor: Magyarország a béketáborhoz tartozik

Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt a Ukrajna számára – közölte Orbán Viktor miniszterelnök Twitter-üzenetében csütörtökön.

EP-korrupciós botrány: jóváhagyták az uniós parlamenti reformterveket

EP-korrupciós botrány: jóváhagyták az uniós parlamenti reformterveket

Az Európai Parlament (EP) képviselőcsoportjainak vezetői az EP házbizottságaként működő Elnökök értekezletén jóváhagyták Roberta Metsola EP-elnök által javasolt, az intézményi reformra vonatkozó terveket – tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.

Gulyás Gergely: Távoznak a miniszterek a vagyonkezelői alapítványokból

Gulyás Gergely: Távoznak a miniszterek a vagyonkezelői alapítványokból

A soproni kormányülés fejleményeit ismertette Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra.

Már 15 ezer fölé emelkedett a török és szír földrengések halálos áldozatainak száma

A sérültekét pedig Törökországban már közel 63 ezerre, Szíriában pedig 5 ezernél többre teszik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére