Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez nem jött be: csúnyán leszerepelt a szépségversenyen az elsõ transzgender nõ

Bokor Gábor

2018.12.17. 19:39

Vasárnap éjjel választották meg a Miss Universe szépségverseny gyõztesét, ahol Spanyolországot egy transznemû nõ képviselte, nem túl nagy sikerrel.

Vasárnap éjjel szavaztak arról, ki nyerje az idei évben a Miss Universe nevű világhírű szépségversenyt. Az idei legszebb egy 24 éves Fülöp-szigeteki lány lett. A manilai Catorina Gray már a negyedik Fülöp-szigeteki versenyző, akinek sikerült megnyernie a versenyt. 

Azonban nem is ez az érdekes, hanem az, hogy a versenyen Spanyolországot először nem is egy nő képviselte. A délnyugat-európai ország zászlaját Angela Ponce öltötte magára, azonban róla érdemes tudni, hogy ő még férfinak született, csak az évek során úgy döntött, inkább átműtteti magát nővé. Ezzel a verseny történetében először ő lett az első, aki úgy mérethette meg "szépségét" a nőkkel, hogy születése szerint nem is nő.

Ponce többtucatnyi mediterrán szépséget utasított maga mögé a "mássága" miatt hazájában. 

Ez beleillik abba a trendbe, hogy a balliberális körökben minden fórumon próbálják elfogadtatni a másságot és a transzneműeket. Azonban homokszem került a gépezetbe, ugyanis világszinten már nem volt olyan népszerű ezt hirdetni, a Fülöp-szigeteki lányt választották Ponce helyett győztesnek. 

Életem álma volt, hogy a spanyol zászlót viselhessem magamon. Most az a célom, hogy a szóvivője legyek a befogadó és az LMBTQ-közösségnek"

– írta azután Ponce, hogy leszerepelt a világversenyen. 

Magyarországot Kecskés Enikő képviselte a Bangkokban megrendezett versenyen, aki a top 20-ban végzett a 92 induló között.

Enikőre büszkék lehetünk, gratulálunk neki!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére