Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elkapták az ISIS-vezért, aki élve égetett el egy pilótát

Bokor Gábor

2018.05.15. 22:02

Az egyik legbrutálisabb parancsnokként tartották számon Saddam al-Jamalt.

Május 9-én, Irakban elfogták sokak megkönnyebbülésére az Iszlám Állam egyik legkegyetlenebb hóhérját és parancsnokát, Saddam al-Jamalt. A terrorállam harcosa három éven át volt szabadlábon azután, hogy személyesen ő végezte ki az ISIS területén lezuhant jordániai vadászgép pilótáját, Moaz al-Kasasbehet.

Az egész világot bejárták a képsorok, ahogy Kasasbeh kikötözve egy fémketrecben áll, Saddam pedig előtte meggyújt egy zsinórt. Nem sokkal később látható, hogy az egész ketrec lángra kap, a pilóta pedig szörnyű kínhalált hal.

Al-Jamal mellett három iszlamistát is elfogtak múlt szerdán.

A Mirror szerint a terrorszervezet közel-keleti parancsnokai is a letartóztatottak között vannak, köztük Mohamed al-Qadeer, Issam Abdel Kader al-Zawbai és Omar Shehab El-Karboul.

Kasabeh egy küldetésen vett részt, rakkai ISIS-célpontokat kellett támadnia vadászrepülőgépével, mikor a terrorállam által elfoglalt területen lezuhant a gépe. Az Iszlám Állam megpróbált egy túszcserét is végrehajtani a kivégzés előtt, megkeresték Jordániát azzal, hogy visszaadnák nekik a pilótát, ha cserébe megkapják azt a Sajida al-Rishawit, akit azért tartóztattak le, mert 2005-ben részese volt egy hatvan ember halálával járó terrortámadásnak Ammánban. Jordánia egyből közölte, szó sem lehet cseréről, al-Rishawi náluk marad börtönben.

A most letartóztatott brutális hóhér, al-Jamal korábban a nyolcszáz harcosból álló Allahu Akbar Brigade nevű radikális iszlamista szervezet vezetője volt. Úgy tudni, hogy al-Jamal az Obama-éra alatt vastagon kitömött, demokratikus lázadónak hazudott Szabad Szíriai Hadsereg, az FSA kelet-szíriai vezetője volt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére