Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Életveszély: ne vegyél semmit ebben a boltban

Bokor Gábor

2017.04.19. 10:34

Egérrágta kenyér, több éve lejárt konzerv és hatalmas kosz volt a boltban.

Rutinellenőrzést tartottak az élelmiszerbiztonságiak egy Baranya megyei kisboltban, melyet egy lakóház udvari részén alakítottak ki. Két raktár is az üzlet részét képezte, itt találták a még számukra is régen látott borzalmakat. Az ellenőrök felfedezték, hogy együtt tárolták az élelmiszert és a tisztítószereket, melyeket a szabállyal ellentétesen nem különítettek el megfelelően egymástól. Ha ez nem lenne elég, az alkalmazottak egészségügyi könyvei már két éve lejártak.

Borzalmas állapotokkal szembesülhettek a vásárlók, hiszen az ellenőrök megállapították, hogy hatalmas kosz volt az egész boltban, amit valószínűleg hónapok óta nem takarítottak. A falakról hullott a vakolat és a festék, valamint mindenhol masszívan állt a penész. A tulajdonosok ezt még azzal is tudták fokozni, hogy a vásárlótérben árult zsemléket és kifliket mocskos rekeszekben tárolták a raktárban a még mocskosabb padlón.

Az ellenőröket is megdöbbentette, hogy mennyi egér és patkány lehet az üzletben, mivel olyan kekszet, kenyeret és sertészsírt is találtak, melyet rágcsálók dézsmáltak meg.

A hatóság embereinek összesen 105 élelmiszertételt kellett különböző okokból kivonnia. A NÉBIH alkalmazottjai is megdöbbenve tapasztalták, hogy még mindig árultak több, 2013-ban lejárt konzervet.

Az áldatlan állapotok miatt azonnal bezáratták a bolt működését és elrendelték 105 tétel, több mint 200 kg, javarészt lejárt, továbbá nem nyomon követhető, illetve egérrágta élelmiszer megsemmisítését. A bolt üzemeltetője több milliós büntetésre számíthat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére