Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elbúcsúzott a Forma-1-tõl a kétszeres világbajnok Fernando Alonso

Csordás Bettina

2018.11.25. 16:10

A 2018-as Forma-1-es szezon végeztével, az Abu-Dzabi Nagydíjon a kétszeres világbajnok Fernando Alonso is szögre akasztja a bukót, de nem csak a téli szünet erejéig, menedzsere szerint a spanyol legenda végleg búcsút int a száguldó cirkusznak.

Fernando Alonso visszavonulása sporttörténelmi pillanat. A spanyol pilóta már augusztusban bejelentette, hogy a 2018-as szezon végeztével maga mögött hagyja az autósport királykategóriáját, lélekben azóta mindenki felkészülhetett a legenda távozására, a búcsú még így is sokak számára szentimentális lehet. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dear F1...

Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) által megosztott bejegyzés,

 

Alonso betoppanása a Schumacher-éra kellős közepén következett be.

Ki ne emlékezne arra a pilótára, aki egykor, úgy robbant be és vetett véget a Schumacher-dominanciának, hogy mindenki tátott szájjal, megrökönyödve nézte, hogy ki ez a spanyol ifjú, aki nemes egyszerűséggel versenyről versenyre alázza az egyetlen hétszeres világbajnokunkat.

Világbajnokunkat! Bizony, ugyanis ekkor még a Forma-1 minden szálon egyetlen ember nevét hordozta. Michael Schumacher titkon a sportág teljes támogatottságát élvezte. Nem volt kérdés, hogy Alonso a Ferrari-szurkolók, sőt összegészében a Forma-1-es nagyközönség ádáz ellenségévé vált. A sportnak évekbe telt megemészteni ezt a tényt, hogy a legendás német legyőzőre talált. Erre még a "véletlen egybeesés" jelzőt sem aggathatták rá, ugyanis két egymást követő évben szerzett a spanyol bajnoki serleget, egyértelmű volt a dominanciája. A Schumacher-éra ezennel hivatalosan is véget ért. De a két pilóta karrierje kölcsönhatásban állt egymással, ugyanis Alonso 2005 és 2006 után, nem nyert többé bajnokságot.

Alonso szárnyalása Schumacher 2006-os visszavonulásával együtt ért véget.
Fernando Alonso a 2001-es Ausztrál Nagydíjon debütált a sorozatban még a Minardi színeiben, később a Renault hozta meg neki a sporttörténelmi pillanatokat. Alonso véget vetett a Schumacher-dominanciának, 2005-ben és 2006-ban két világbajnoki címet tudott szerezni. 2007-ben a spanyol a McLarenhez igazolt, ahol az első évét teljesítő ifjú Hamiltonnal is meggyűlt a baja, majd két évre ismét visszatért világbajnok csapatához, az ekkor már gyengélkedő Renault-hoz. A Ferrarinál is eltöltött négy évet, de a vörösöknél sem tudott további világbajnoki serlegeket szerezni.

Utolsó éveiben, a korántsem versenyképes McLarennel már csak a versenyzés önfeledt élvezete maradt számára. Méltó búcsú az övé, igazi harcosként távozik a száguldó cirkuszból. Fernando Alonso 17 év után int búcsút, megkérdőjelezhetetlenül a legjobbak között szerepel a sportág történetében, Michael Schumacher egyetlen és kizárólagos legyőzője ő, tisztelet és elismerés a spanyolnak!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Race day. #gracias : @henrikringner

Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) által megosztott bejegyzés,

 

A 2018-as szezon utolsó futamát a már világbajnok Hamilton nyerte, Alonso 11. lett, 5 másodperc büntetéssel fejezte be pályafutását.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére