Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy évig Dubajban ragadhat a nõ azért, mert ivott egy pohár bort a repülõn

Forisek Ádám

2018.08.11. 09:44

Bizarr eset a nagyvilágból: alkoholfogyasztás miatt letartóztattak egy nõt Dubajban, mert az odaúton ivott egy pohár bort a repülõn úgy, hogy a légitársaság kínálta neki az italt.

Letartóztattak és három napra fogdába zártak Dubajban egy 44 éves nőt, amiért a repülőúton megivott egy pohárt bort az Emirates légitársaság járatán – írja a Daily Mail. A fogorvosként dolgozó Ellie Holmant a négyéves lányával együtt zárták be az alkoholfogyasztás miatt.

A brit nő rémálma július 13-án, pénteken kezdődött, amikor leszállt az arab országban a londoni Gatwickről indult gépről. A bevándorlási tiszt ekkor közölte vele, hogy lejárt a vízuma, és azonnal vissza kell utaznia.

Holman ekkor arra kérte a bevándorlási tisztet, hadd csináltasson új vízumot a helyszínen, de elmondása szerint a férfi “dühös és ellenséges” lett. Ekkor kérdezte meg a nőtől, hogy ivott-e alkoholt. Holman elmondta, hogy a gépen ivott egy pohár bort, erre közölték vele, hogy Dubajban illegális az alkohol birtoklása, még akkor is, ha az ember szervezetében van. Ami csak azért érdekes, mert az Emirates Airlines járatain alapvetően mindig alkoholt szolgálnak az Egyesült Királyság és Dubaj közti járatokon.

A tiszt végül egyre idegesebb lett, mire a nő videózni kezdte a férfit. Ezután tartóztatták le a nőt és kislányát, majd vért vettek tőle, hogy bizonyítékot szerezzenek arra, hogy a Dubajban tiltott szernek számító alkoholt fogyasztott. Vérében olyan kevés alkohol volt, hogy azzal még nyugodtan vezethetett is volna Nagy-Britanniában a Daily Mail szerint.

Ezután több tucat rendőr vette őt körül, majd egy cellába kísérték, ami irtózatosan büdös és meleg volt, vécé viszont nem volt benne. Az anya szerint ilyen keservesen még soha nem látta sírni kislányát.

Közben a hatóságok nem is értesítették élettársát, aki angliai otthonában már megőrült az aggodalomtól, miután nem hallott a nő és gyerekük felől. Miután megtudta, mit történt, Dubajba utazott, hogy hazavigye lányukat.

A nő azonban nem tudott hazautazni. A dubaji hatóságok ugyanis elkobozták útlevelét, és míg ügyét meg nem oldják, nem hagyhatja el az országot. Ez a nő elmondása szerint könnyen jelentheti azt, hogy egy évig az arab országban ragad. 

Eddig ez az egész ügy 30 000 fontunkba került. Ki kell fizetni a jogi költségeket, és akkor még a kiesett munkáról nem is beszéltem. A praxisom megszűnt, a megtakarításainkat mind feléltük."

A nőt képviselő jogvédő szervezet vezetője a következőt mondta az ügyről: az Egyesült Arab Emírségek szándékosan kelti azt a látszatot, mintha a turistáknak szabad lenne alkoholt inniuk az országban – a szállodák bárjaiban, az éttermekben és klubokban is felszolgálnak alkoholt. A valóság azonban az, hogy a helyi szabályok szerint a turisták sem mentesek a szigorú alkoholtilalom alól, és letartóztathatják őket, ha akár csak egy csepp alkohol is van a vérükben.

FRISSÍTÉS:

A nőt végül elengedték a dubaji sejk közbenjárásának hatására. A kormány azt ígérte, nem történik semmilyen vádemelés, és felajánlották, hogy fizetik a nő és kislánya hazaútját is.

El sem hiszem, hogy vége. Mikor a kormány felhívott azzal, hogy ejtik az ügyet, teljesen ledöbbentem"

– nyilatkozta az anya, aki végül hazajutott családjához.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére