Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy amerikai férfimagazin eltanácsolja az olvasókat a Bibliától, mert azt "senki sem olvassa"

Vincze Viktor Attila

2018.04.24. 13:38

A GQ (eredetileg Gentlemen's Quarterly) férfiaknak szóló divat- és életmódmagazin a metroszexualitás hirdetése mellett egy másik globális kulturális misszióba is belekezdett: egy 21 tételbõl álló listát állított össze azon könyvekbõl, amelyeket szerinte nem szabad és nem érdemes elolvasni. A lista 12. helyére a Bibliát tette a magazin.

A GQ magazin furcsa kulturális támadást indított a világirodalom számos műalkotása, valamint a Biblia ellen.

A Biblia a 12. helyen szerepel a magazin azon listáján, ami azokat a könyveket tartalmazza, amelyek – a GQ szerkesztői szerint – annyira érdektelenek, hogy azokat senkinek sem javasolt elolvasnia. 

Az elkerülendő kiadványok listáján többek között A Gyűrűk Ura, Az öreg halász és a tenger, a Huckleberry Finn és a Zabhegyező is szerepel.

A GQ számára egy Jesse Ball nevű kortárs amerikai író még egy kis magyarázó írást is alkotott arról, hogy pontosan miért nem javasolja a Szentírás elolvasását, valamint hogy ehelyett mit ajánl. Az amerikai író szerint a Bibliával az a gond, hogy olyan emberek értékelik nagyra, akik állítólag a könyv tanai szerint élnek, de valójában egyáltalán nem is olvasták azt.

Azok, akik elolvasták, tudják, hogy vannak jó részei a könyvnek, de összességében nem ez a legjobb dolog, amit az ember valaha készített – írja a Bibliát degradáló szerző, aki szerint a keresztények szent könyvében egyébként is sok az ismétlés, az önellentmondás, illetve vannak benne szánalmas, őrült, valamint kifejezetten rosszindulatú részek is.

A GQ által felkért amerikai szerző ezért a Biblia helyett egy másik könyvet, mégpedig Kristóf Ágota (1935–2011) magyar-svájci írónak A nagy füzet című művét javasolja elolvasni.

A metroszexualitás képviseletét az egyik legfontosabb profiljának tartó globális divatlapnak a Bibliával kapcsolatos "jótanácsai" nem arattak osztatlan sikert az amerikai sajtóban. A Fox News is megvédte a Bibliát.

Az amerikai hírportál többek között arra emlékeztetett, hogy a Biblia a világ legnépszerűbb és legolvasottabb könyve, hiszen a Guinness World Records szerint eddig már több mint 5 milliárd példányt adtak el belőle. A teljes Biblia 349 nyelven olvasható és legalább egy könyve pedig már 2 123 nyelven is megismerhető. 

Az Egyesült Államokban a legnagyobb keresztény gyülekezeteket adó presbiteriánus irányzatok egyike, a Billy Graham Evangelista Szövetség pedig azt üzente a GQ magazin felvetésére, hogy: 

Semmi sem erősebb, mint Isten igéje, ami a Bibliában van."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére