Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bizarr: meztelenül fogócskáztak egy náci haláltáborban

Bokor Gábor

2017.11.30. 11:42

Elõkerült egy végtelenül furcsa videó, melyet 2015-ben készítettek Lengyelországban az egyik korábbi náci tábor területén. A felvételeken látható szereplõk a gázkamrákban "játszottak" egy "mûvészeti elõadás" keretében.
SZTUTOWO, 11:42

Előkerült egy végtelenül furcsa videó, melyet 2015-ben készítettek Lengyelországban az egyik korábbi náci tábor területén. A felvételeken látható szereplők a gázkamrákban "játszottak" egy "művészeti előadás" keretében.

A napokban nyilvánosságra hozott képsorok az észak-lengyelországi Sztutowo városában készültek, ahol a második háború végéig egy náci haláltábor működött, a várost akkor Stutthofnak hívták. A bizarr eseményt egy művészeti kiállítás keretében rendezték meg a tábor gázkamrájában, ahol korábban 65 ezer embert végeztek ki.

Holokauszttúlélő csoportok felháborodásuknak adtak hangot, szerintük megengedhetetlen, és egy ilyen ízléstelen előadásnak nincs helye. A krakkói kortárs művészeti múzeumban adták le végül a filmet.

A szervezetek felhívták Andrzej Duda figyelmét arra, hogy rendeljen el nyomozást, hogy még egyszer ilyen ne fordulhasson elő.

A filmet a "Lengyelország-Izrael-Németország: auschwitzi tapasztalatok" nevű előadáson vetítették le, ám hamar programot cseréltek a múzeum alkalmazottjai, ugyanis tömeges tüntetéseket tartottak a botrányos előadás ellen.

Alig két héttel azután került ki az internetre a teljes videó, hogy a tábor két korábbi őrét vádoltak meg gyilkosságban való közreműködéssel. A hatóságok egy 93 éves borkeni és egy 92 éves wuppertali férfit vádolnak azzal, hogy hónapokon keresztül asszisztáltak a táborban a zsidók tömeges kiirtásához és még támogatták is a tevékenységet.

A gyanúsított tagadta, hogy tudtak volna a táborban elkövetett gyilkosságokról.

A Stutthofban az életüket vesztett 65 ezer zsidót:

  • lelőtték,
  • elgázosították,
  • halálra éheztették.

A tábort végül a második világháború végével, 1945. május kilencedikén szabadították fel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére