Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az LMBTQ-lobbi miatt kellett lemondania egy szerepérõl Scarlett Johanssonnak

Forisek Ádám

2018.07.14. 12:58

A színésznõ egy transznemû szerepét öltötte volna magára egy új filmjében, de végül akkora felháborodás kerekedett az LMBTQXYZ közösség részérõl, hogy inkább visszamondta a szereplést.

Scarlett Johanson a Rub and Tug névre keresztelt filmben játszotta volna a főszerepet. Egy Dante „Tex” Gill nevű (Lois Jean Gill-ként született) transznemű férfi bőrébe bújt volna, aki egy amerikai masszázsszalont üzemeltetett, emellett pedig strici is volt, és az 1970-es, 80-as években Amerika-szerte ismert alvilági figura volt.

A szereposztás óriási felháborodást keltett az LMBTQ közösségben, mivel szerintük a döntés háttérbe szorította a transznemű színészeket és színésznőket. Ezért a színésznő visszakozni kényszerült:

„A transzneműeket érintő kulturális megértésünk folyamatosan fejlődik. Én is sokat tanultam az LMBTQ-közösségtől, és rájöttem, hogy nagyon érzéketlen dolog volt elvállalnom ezt a szerepet.”

A színésznő hangsúlyozta: nagyon szerette volna Dante történetét a vászonra vinni, ugyanakkor megérti, ha sokan inkább azt szeretnék, ha egy transznemű színész játszaná el őt. Mindenesetre örül annak, hogy az eset „nagy volumenű társadalmi párbeszédet” indított el a diverzitás ezen formájáról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére