Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Állítólag egy 19 éves lányt molesztált Elie Wiesel

888.hu

2017.10.24. 16:30

A világ leghíresebb holokauszttúlélõje állítólag egy 19 éves vallásos zsidó lányt molesztált.

A Máramarosszigeten született Nobel-békedíjas, amerikai zsidó író, politikai aktivista, holokauszttúlélő állítólag egy jótékonysági rendezvényen molesztált egy lányt. 

Az áldozat – egy bizonyos dr. Jennifer Listman, aki jelenleg a New York-i Egyetemen antropológiai és genetikai kutatásokat végez – azt mondta, hogy a "támadás" egy jótékonysági vacsorán történt még 1989-ben. A beszámoló szerint Wiesel a lány és annak a barátja közé állt, majd kezével belemarkolt a lány fenekébe, miközben a fotós egy fényképet készített róluk. Az érintett minderről blogján számolt be, hozzátette azt is, hogy az eset miatt 10 évig depresszióval és pánikrohammal kellett kezelni.

Nobel-békedíj és a #metoo

Ortodox zsidó családban született Eliezer Wiesel néven. Anyanyelve jiddis volt, de magyarul is kitűnően megtanult, gyerekként rajongott a magyar kultúráért. A második világháború éveiben a debreceni, majd a nagyváradi magyar nyelvű zsidó felekezeti gimnáziumokban is tanult. Wieselt 1944-ben tinédzserként küldték Romániából Auschwitz-Birkenauba, ahol a szülei és a húga is meghalt.

Szabadulása után a világ egyik legismertebb politikai aktivistája lett, 2009 nyarán, amikor Angela Merkel német kancellár és Barack Obama amerikai elnök Buchenwaldba látogattak, hogy tisztelegjenek az odahurcoltak és ott megöltek emléke előtt, Obama Wieselt kérte fel, hogy harmadikként beszédet mondjon.

Az 1986-os Nobel-békedíjat az alábbi indoklással vehette át: „Az egyik legfontosabb vezéralak és szellemi vezető azokban az időkben, amikor az erőszak, az elnyomás és a fajgyűlölet rányomta bélyegét a világ arculatára”.

Elie Wiesel 2016-ban, 87 éves korában halt meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére