Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akár száz szibériai tigris is születhet idén a világ legnagyobb tenyészközpontjában

Tóth Dalma

2017.07.17. 17:52

Idén több mint 70 szibériai tigriskölyök született a világ legnagyobb szibériai tigris tenyészközpontjában, de még több kistigrisre számítanak a gondozók.

A szibériai tigrisek általában április és június közötti hozzák világra kicsinyeiket, de a központ személyzete azzal számol, hogy idén több mint 100 kölyök láthat napvilágot.

Az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartományban található központban született valamennyi kölyök egészséges. A kistigrisek egyre jobban megerősödnek és agresszív magatartásuk jelei már megmutatkoznak – közölték hétfőn a szibériai tigrispark illetékesei. A központban ellenőrzött keretek között zajlik az állatok párzása, biztosítandó, hogy a világra jövő kölykök kiváló genetikájúak legyenek – magyarázta Liu Dan, a park illetékese.

A szibériai tigris a világ egyik legveszélyeztetettebb faja, főleg Északkelet-Kínában és Oroszország távol-keleti részén él.

Kínában fajmentő programok keretében próbálják megmenteni a fajt. A hejlungcsiangi nagymacska-tenyészközpont 1986-os megnyitásakor csak nyolc szibériai tigris élt a park területén, ma már több mint ezer.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére