Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Twitter szerint nem baj, ha a transznemû, fekete modell gyûlöli a fehéreket

Tóth Dalma

2018.01.06. 12:31

A közösségi oldal saját elveivel ment szembe, amikor hitelesítette a fekete, magát nõnek tartó férfi profilját.

Munroe Bergdorf volt az első transznemű, akit a L'Oréal modellként alkalmazott. Bergdorf egy olyan kampányban vett részt, amelynek a fő szlogenje az volt, hogy a modern diverzitás arca.

A modell azonban a közösségi médiában azt kezdte hangoztatni, hogy minden fehér ember rasszista. Kijelentette, hogy a rasszizmus nem egy tanult dolog, hanem a fehérek vérében van, és ha majd a fehérek eljutnak oda, hogy belátják azt, hogy az ő rasszuk a legagresszívabb, akkor lesz miről beszélni.

A posztot hamar törölte ugyen, a L'Oréal mégis kirúgta vállalhatatlan megnyilvánulása miatt.

A Twitter viszont most annak ellenére hitelesítette a modell profilját, hogy korábban azt nyilatkozták, nem hitelesítenek olyan profilt, amely elkötelezett a rasszizmus mellett. A hitelesítésen még a modell is meglepődött, de nagyon örült neki.

Klasszikus kettős mérce

Novemberben az új irányelv miatt több alt-righthoz (alternatív jobboldal) tartozó személy – Richard Spencer és James Allsup – fiókját fosztották meg a hitelességet jelző pipától, mert a közösségi oldal szerint gyűlöletet keltenek másokban. Még olyan emberek se kapták meg a hitelességet jelző minősítést, mint a WikiLeaks alapítója, Julian Assange, ám a transznemű modell már dicsekedhet vele.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére