Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szíriai háborút az állatok is megsínylették

Tóth Dalma

2017.07.27. 17:52

Az állatkert sok lakója életét vesztette a harcokban, amelyik nem, az pedig az éhhalál szélére sodródott. Az életben maradt állatoknak hamarosan új otthont keresnek.

Egy Aleppó-környéki állatkert lakói majdnem éhen haltak. Az állatokat egy törökországi rehabilitációs központba szállították át, ahol vér-, szem- és ultrahangvizsgálatokat végeznek rajtuk, mielőtt új otthont keresnek számukra.

A jó ideje elhagyatottá vált Magic World állatkert lakói közül mindössze maroknyian vészelték át az elmúlt több mint hat évet, köztük három oroszlán, két tigris, két medve és két hiéna. Az állatok jelentős része a bombatámadások során pusztult el. A még életben lévő példányok súlyos kimerültségtől és kiszáradástól szenvednek.

Az állatokat a török környezetügyi minisztérium és a Négy Mancs nevű nemzetközi állatvédő szervezet együttműködésével szállították át a nyugat-törökországi Bursa tartományba, a karacabeyi rehabilitációs központba.

A projekt egyik vezetője, Amir Khalil szerint csak azután kezdenek el új otthont keresni az állatoknak, hogy azok teljesen felépültek.

Megnézzük a vérképüket, ultrahang- és szemvizsgálatot végzünk rajtuk, hogy teljes képet kapjunk az állapotukról"

- mondta a kezdeményezésben részt vevő egyik állatorvos.

A mentőexpedíció második szakaszában további két oroszlánt és két kutyát szállítanak át Törökországba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére