Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szépségversenyek forradalma?

Zelenka Dóra

2018.09.12. 14:35

Jelentõsen csökkent az idei Miss America szépségverseny nézettsége, miután a fürdõruhás vonulás kikerült a versenyszámok közül.

Szeptember 9-én rendezték meg az idei Miss America szépségversenyt. Idén történelmi változások történtek a műsorban, ugyanis már nem vonultak fel fürdőruhában a versenyzők. A programváltozás legfőképp a MeToo-mozgalomnak köszönhetően történt, amely idén robbant ki és a nők elleni szexuális zaklatások ellen lépett fel.

A bikinis felvonulást az idei évtől egy másik versenyszám váltja fel, amikor is egy beszélgetés zajlik a versenyzők és a zsűri között. Mindez azonban nem maradt következmények nélkül. Az idei műsorra közel 1 millióval kevesebben voltak kíváncsiak, mint tavaly – derült ki a Nielsen piackutató cég adataiból. Tény, hogy az elmúlt években folyamatosan csökkent a műsor nézőszáma, de ilyen drasztikus visszaesés csak most, 98 évvel az első verseny után történt. Könnyen előfordulhat, hogy ennek az esetnek van némi köze a műsor programváltozásához.

Nem vagyunk többé szépségverseny. Hazánkban kulturális forradalom zajlik, amelynek során a nők bátorságra tettek szert ahhoz, hogy felálljanak és több területen hallassák a hangjukat"

– nyilatkozta korábban Gretchen Carlson, a verseny kuratóriumának vezetője, majd hozzátette, hogy a résztvevőket ezentúl nem a kinézetük alapján fogják megítélni.

Mindezen felvilágosult, modern és feminista gondolkodáson kívül a profi sminkek, hajak, méregdrága, csillogó-villogó ruhák ugyanúgy fontos szerepet játszottak a versenyben, mint az elmúlt években. Felmerül tehát a kérdés, hogy akkor valójában mit is értenek a szervezők az alatt, hogy ezentúl nem a külső alapján fog eldőlni, kinek a fejére kerül a korona.

A verseny idei győztese Nia Franklin, Miss New York lett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére