Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A liberális atyaistenek megengedték, hogy fehér gyerekek Fekete Párducnak öltözzenek

888.hu

2018.02.15. 18:58

Magyarországon csütörtökön kerül a mozikba a Black Panther címû film, amely a Fekete Párduc nevû Marvel-hõs történetét dolgozza fel. Az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában a sajtó szerint "szülõk ezreinek okoz fejfájást, hogy faji tapintatlanság-e, ha fehér gyerekeiket Fekete Párducnak öltöztetik". A válasz szerencsére az, hogy nem, de csak egy feltétellel: ha elõtte beszélnek a faji kérdésrõl a kisgyermekekkel.

A film február 15-től fut a magyar mozikban, azzal párhuzamosan pedig a szokásos kampány is elindul, azaz rengeteg helyen lehet majd kapni a filmmel kapcsolatos játékfigurákat, jelmezeket, játékokat és képregényeket. Így viszont néhány fehér szülőnek alapos fejtörést okoz, hogyan viszonyuljon a témában felmerülő faji kérdéshez – írja a Daily Mail.

A dilemmát az okozza, hogy nem jelent-e "kulturális tapintatlanságot", hogy fehér gyerekeket fekete szuperhősnek öltöztetnek be... arról már nem is beszélve, hogy mi történhet akkor, ha a gyerekek arcát, kezeit fekete festékkel kenik be, hogy még élethűbbek legyenek.

A The New York Times véleménycikkben is foglalkozott ezzel a kétségkívül rendkívül fontos, mondhatni égető kérdéssel. Az egyesült államokbeli és nagy-britanniai gyerekek szerencsére megnyugodhatnak, mert a liberális elit zöld lámpát adott. (Azért azzal még vigyázni kell, ha valaki krampusznak öltözik Nyugat-Európában, amiatt ugyanis még liberális felháborodás törhet ki.)

 

Nem látok olyan okot, ami miatt ne öltözhetnének Fekete Párducnak a fehér gyerekek. A mi gyermekünk sem fehér, mégis Amerika Kapitánynak öltözik halloweenkor – fejtette ki Katrina Jones, a Vimeo cég HR-igazgatója.

Az IO9 internetes portál szerkesztője, Evan Narcisse már óvatosabban fogalmazott a Timesban. Szerinte anélkül nem lehet felvenni a jelmezt és megnézni a filmet – még egy hétéves gyereknek sem –, hogy ne kerülne szóba a faji kérdés.

A Texasi Női Egyetem professzora, Brigitte Vittrup szerint szintén át kell beszélni faji kérdést a gyerekekkel, még a film megnézése előtt. Ha ez megtörtént, akkor rendben van a jelmezviselés. Azzal érvelt, hogy a fehérek olyan "előjoggal" rendelkeznek, hogy nem emlékeztetik őket folyamatosan a bőrszínükre, míg a feketéknek nincs ilyen előjoguk.

Mindent összevetve, a cikkekben szereplő liberális értelmiségiek szerencsére zöld utat adtak a jelmezviselésre. Feltéve, ha a kisgyerekeket kiokítjuk faji kérdésekben, hiszen mi lehet ennél fontosabb egy hétéves számára?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére