Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kaliforniai "horrorházban" saját gyermekeit tartotta bilincsre verve egy házaspár

Vincze Viktor Attila

2018.01.16. 12:27

Dél-Kaliforniában õrizetbe vett a rendõrség egy házaspárt, miután kiderült, hogy 13 gyermekük közül többet is az ágyukhoz bilincselve tartottak fogságban.

Az amerikai hatóságok tizenhárom, embertelen körülmények között nevelt gyereket mentettek ki a kaliforniai Perrisben található otthonukból.

Az 57 éves David Allen Turpin és a 49 éves Louise Anna Turpin a világtól elzárva, mocsokban tartotta, éheztette és esetenként az ágyhoz láncolta 2 és 29 év közötti gyermekeit. A kínzással és gyermekeik veszélyeztetésével vádolt szülőket vasárnap őrizetbe vették – adta hírül az NBC amerikai tévécsatorna is.

Turpinék fejenként 9 millió dolláros (mintegy 2,3 milliárd forintos) óvadék ellenében szabadulhatnak.

A hatóságokat az egyik lány vezette nyomra, aki a szüleitől ellopott mobiltelefonról tárcsázta a segélyhívót, miután megszökött a fogságból. A rendőrök nem akarták elhinni életkorát, mert a 17 éves lány az éhezés miatt alig 10-nek nézett ki.

A hatóságok hét, 18 és 29 év közötti fiatal felnőttet és további öt kiskorút – köztük egy kétéves kisgyereket – találtak a perrisi ház sötét, piszkos és büdös helyiségeiben.

Mindegyiküket kórházba szállították, és a gyermek-, illetve a felnőttvédelmi hivatal veszi gondjaiba őket.

Az amerikai sajtó beszámolói szerint a Turpin család 2010-ben telepedett le Los Angelesben, mivel korábban Texasban élt.

A New York Times úgy tudja, hogy feltehetően a gyermekekkel való rossz bánásmód 2011-ben kezdődhetett, amikor is a Turpin család hivatalosan csődöt jelentett be, mivel nem tudott visszafizetni egy 500 000 dolláros adósságot. 

Az adósság keletkezésének időpontjában a családfő, David Turpin a Northrop Grumman fegyvergyártó cégnél dolgozott mérnökként évente 140 000 dollárt keresve, felesége pedig háztartásbeliként otthon volt a gyermekekkel, akik az alsóbb osztályokat otthon magántanulókként végezték el.

Az oktatási minisztérium nyilvántartása szerint Turpinék lakcímén állítólag magániskola működik, amelynek igazgatójaként David Turpint jegyezték be.

A tavalyi iskolaévben egy ötödik, egy hatodik, egy nyolcadik, egy kilencedik, egy tizedik és egy tizenkettedik osztályos tanulója volt az "intézménynek" – írta honlapján az ABC News amerikai hírcsatorna.

A környékbelieket megrázták a történtek. A szomszédok olyan zárkózott családként jellemezték Turpinékat, akik soha egyetlen szót sem beszélgettek a szomszédokkal. Sok szomszéd ráadásul még azt sem tudta, hogy Turpinéknak vannak egyáltalán gyermekei.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére