Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Füvészkertbe kerül az Orbán Viktorról elnevezett orchidea

Bokor Gábor

2018.08.13. 10:54

Hosszú utat tett meg a növény, hogy a fõvárosban elfoglalhassa méltó helyét.

Egyenesen Szingapúrból, a világ leghíresebb botanikus kertjéből szállították Budapestre azt a különleges növényt, melyet a magyar miniszterelnökről neveztek el. Az ázsiai kertben kilencven éve nemesítenek különlegesnél különlegesebb növényeket, amelyeket olyan híres személyiségekről neveznek el, mint Jackie Chan, Elton John, Diana hercegnő vagy Donald Trump, ebbe a társaságba került most Orbán Viktor is. 

A szingapúri botanikus kert a világ egyetlen olyan trópusi kertje, amely elnyerte a világörökségi rangot – írja a Ripost.

A hibrid orchideák – vagyis új fajták termesztése és kikísérletezése – miatt is világhírűek, mára a világ legnagyobb és legtöbb változatot felmutató orchideagyűjteménye látható a szingapúri intézményben, ahol több mint hatvanezer példányt tartanak a park Nemzeti Orchidea Kert nevű részlegében.

Szingapúr állam hálából nevezte el Orbán Viktorról a különleges orchideafajtát, amiért a miniszterelnök korábban látogatást tett a városállamban. 

A különleges fajtából Magyarországra is kerül egy példány, egészen pontosan a Füvészkertbe, melynek igazgatója, dr. Orlóci László magyarázta el, hogy az anyanövényekről leválasztottak hajtásokat, s miután megerősödtek, elindultak a több mint 10 ezer kilométeres útra.

A leghíresebb és legrégibb magyar növénygyűjteményben, a Füvészkert üvegházában a legendás kaktuszgyűjtemény, az amazonasi és paraguayi óriási tündérrózsák közelében leltek otthonra az orchideák, amelyekről tudni kell, hogy eredetileg nem földben gyökerező, hanem fákon élő, a gyökereikkel is szintetizáló fajták"

– fogalmazott a szakember, aki szerint ezért néhány példányt az üvegházban fákon helyeztek el, minél inkább az eredeti körülményeket biztosítva. Ez egyfajta vésztervet is jelent, ha ugyanis a cserepes példányokat bármi érné, a fákon élő hajtásokról a növény újra szaporítható lenne.

A virágtrendeknek megfelelően az Orbán Viktorról elnevezett virág a XXI. századot képviseli. A teljes színskálát felvonultatja a növény, a ráeső fénytől is függ, hogy milyenek látjuk, nem beszélve egyedileg csavarodó különleges leveleiről. Az Illés utca 25. szám alatt lehet megnézni az orchideát. 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére