Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A feminista ikon szerint Harvey Weinstein áldozatai szétrakták a lábukat

Tóth Dalma

2018.01.23. 18:58

Germaine Greer feminista ikon keményen odaszólt Harvey Weinstein amerikai producer áldozatainak.

Germaine Greer szerint azok a nők, akik a #MeToo-mozgalom során zaklatással vádolták az amerikai producert, valójában széttárták a lábukat Weinstein előtt és igazából most ezzel büszkélkednek – írja a The Telegraph.

Greert a londoni Ausztrália Házban tiszteletére rendezett bálra igyekezett, őt választották az év ausztráljának Nagy-Britanniában, és az esemény előtt adott interjút.

"Régen voltak olyan filmek – többek között a Carry On komédia –, amelyben a férfiak rohangáltak a nők után, de azok mindig lerázták őket. Nem féltünk tőlük, nem féltünk felpofozni őket."

– jelentette ki.

Ha széttártad a lábaidat neki, mert azt mondta, hogy ezért megkapod a filmszerepet, akkor ez azt jelenti, te beleegyeztél és már túl késő, hogy visszakozz"

– tette hozzá. Ami különbséget jelent az az, hogy ha egy embernek pénze és hatalma van, mint például Harvey Weinsteinnek – folytatta.

Greer megjegyezte, hogy azt szeretné, hogy a nők itt és most reagáljanak. Ha a férfi elkezdi fogdosni a nőt, a nőnek tisztán és érthetően meg kell mondania, hogy álljon le – mondta.

Greer a Woody Allen ellen szóló vádakról – miszerint a rendező szexuális viszonyba keveredett örökbefogadott lányával, Dylan Farrow-val – is szólt. Szerinte, mivel az ez eset már 20 évvel ezelőtt történt, furcsa dolog most azt követelni, hogy Woody Allen emiatt ne rendezzen filmeket. Kifejtette, hogy erre akkor kellett volna kérni, amikor az eset történt, de 20 évvel később ez nem jó ötlet.

Germaine Greer szókimondó interjúját követően kapott hideget-meleget a közösségi médiában. Többen azt kezdték hangoztatni, hogy a feminista ikon kicsit sem együttérző a szexuális erőszak áldozataival.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére