Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Dove reklámjának fekete bõrû szereplõje nem érti, miért rasszistázták a reklámot

Forisek Ádám

2017.10.11. 16:28

A fél internet felrobbant a Dove ominózus reklámjától, mert az erre szakosodott liberális szabadcsapatok szerint rasszista volt - ennek jogosságát azonban pont a reklám fekete bõrû szereplõje vonta kérdõre.

Megemlékeztünk mi is a Dove Facebookon közzétett reklámjáról, amelyet egyből darabokra szedtek a kommentelők, emellett keselyűként röppentek rá a külföldi és hazai liberális sajtóorgánumok is.

A reklámban, miután egy fekete nő leveszi a barna pólóját, egy fehér nő következik, majd amikor ő is leveszi pólóját, ugyanezt megteszi egy ázsiai nő is.

A reklámban szereplő, nigériai származású Lola Ogunyemi szerint azonban a reklám abszolút nem a rasszizmust sugallta, hanem az etnikai sokszínűséget.

Az a lehetőség, hogy képviselhetem a sötét bőrű nővéreimet egy globális szépségipari márkánál, úgy éreztem, tökéletes módja annak, hogy emlékeztessem a világot, hogy itt vagyunk, gyönyörűek vagyunk, és ami még fontosabb, értékeljük ezt."

Ogunyemi szerint az interneten körbefutó, reklámból kiragadott képek direkt hamis üzenetet közvetítettek a reklám mondanivalójáról.

Bár a sajtó annak festette le, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ő nem egy néma áldozat, hanem „gyönyörű, erős nő, akit nem fognak kitörölni.” 

(Reuters

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére