Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bíróság igazat adott a cukrásznak, aki nem volt hajlandó homotortát csinálni

Bokor Gábor

2018.06.04. 17:30

Bár az azonos nemû pár az ügyet a legfelsõbb bíróságig vitte, nem jártak sikerrel, a cukrásznak adtak igazat, aki vallási okokból megtagadta, hogy esküvõi tortát készítsen számukra.

Egy coloradói cukrászda vallási okokból megtagadta, hogy esküvői tortát készítsen egy homoszexuális párnak. Per lett a vége, mely egészen a legfelsőbb bíróságig jutott. Hétfőn hozott ítéletet a denveri testület, ahol 7-2-es arányban a cukrásznak adtak igazat.

Az ügyben azt vizsgálták, hogy a cukrász szabad vallásgyakorláshoz való joga, vagy a homoszexuálisok egyenlő bánásmódhoz való joga élvez-e elsőbbséget.

A pár szerint a cukrász diszkriminálta őket, míg a cukrász, Jack Phillips többször kifejtette, hogy a homoszexuálisok az ő vallásgyakorlását akarják korlátozni, hiszen bevett üzleti gyakorlat volt náluk, hogy nem készítenek esküvői torták azonos neműek lakodalmára, azonban születésnapi tortát vagy más édességet bármikor szívesen elkészített volna nekik.

Az ügyet több mint öt évig tárgyalták, első fokon a homoszexuális pár, Charlie Craig és David Mullins nyert, azonban akkor a cukrász fellebbezett. Mivel ott felülbírálták a döntést, az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságára került az ügy.

Craig és Mullins 2012 júliusában azzal a kéréssel ment be a Masterpiece Cakeshop nevű cukrászdába, hogy készítsenek számukra egyedi tortát az esküvőjükre. A cukrász ezt a kérést elutasította, ugyanis nem tudott azonosulni azzal, hogy két férfi házasságot köt.

Az meleglobbi akkora botrányt kavart, hogy a cukrász elvesztette az üzletét.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére