Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Zuckerberg már menekül a kérdések elől

2018. április 13. 13:16

BRÜSSZEL, 13:16

A kongresszusi meghallgatását követően az Európai Unió is úgy érezte, beszélni akarnak a Facebook első emberével, aki azonban nem hajlandó elutazni, hogy válaszoljon az utóbbi idők legnagyobb botrányával kapcsolatos kérdésekre.

Az Európai Parlament szabályosan könyörgött Mark Zuckerbergnek, legyen oly kedves beszélni velük is arról, hogyan lehet az, hogy visszaéltek a felhasználók legszemélyesebb adataival. Akkor a 33 éves milliárdos még csak válaszra sem méltatta a brüsszeli intézményt, ezért az csütörtökön ismét felkereste a Facebook-vezért.

Az Európai Parlamentben helyet foglaló képviselők teljesen egyetértettek abban, hogy meg kell hallgatniuk Zuckerberget, akinek válaszolnia kell a visszaélési botránnyal kapcsolatos kérdésekre.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a milliárdosnak a héten az Egyesült Államok Kongresszusa előtt kellett választ adnia arra, hogyan jutott hozzá egy harmadik fél – jelen esetben a Cambridge Analytica – a felhasználók adataihoz.

Így használják fel a közösségi portálok a felhasználók adatait

A Facebook-ügy révén hangsúlyosabbak lettek az arra vonatkozó kérdések, hogyan használják fel a felhasználók adatait a közösségi portálok és keresőprogramok. Az AFP francia hírügynökség ezekről készített összeállítást. Amit gyűjtenek: röviden mindent. Amit a felhasználó leír például a Facebook-oldalán vagy a közösségi portálon máshol, valamennyi általa kiposztolt fotót vagy videót, valamennyi lájkolását, minden megosztását, mindent, amit elolvas, azoknak a felhasználóknak a személyazonosságát, akikkel kapcsolatba lép, illetve a földrajzi elhelyezkedését.

A meghallgatás több mint tíz órán át tartott.

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke március 19-ére hívta meg Zuckerberget Brüsszelbe. A Facebooknak erre az volt a válasza, hogy Zuckerberg inkább a következő héten beszélne Strasbourgban, helyette pedig elküldik Joel D. Kaplant, a cég egyik alelnökét.

Ezt az uniós testület határozottan visszautasította. Carlo Corazza, Tajani szóvivője pedig elmondta, hogy ők kifejezetten Zuckerbergre kíváncsiak. A milliárdost a testület négy vezető bizottsága, a LIBE, a JURI, az AFCO és az ITRE-bizottság előtt is meghallgatnák.

A parlamenti képviselők egyetértettek abban, hogy Mark Zuckerberg meghallgatása kulcsfontosságú lenne.

A Facebook összesen 2,7 milliárd (!) európai felhasználóról gyűjtött adatokat, amelyek segítségével célzottan küldtek nekik politikai tartalmakat. A közösségi oldal a kampány sikere érdekében azt is elküldte a cégnek, hogy ki milyen politikai beállítottságú.

Mark Zuckerberg ezért elnézést kért és leszögezte, mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy a jövőben hasonló ne történhessen meg. Csütörtök estére derült ki, hogy a képviselők beszélni fognak Mike Schroepferrel, a közösségi oldal technikai igazgatójával, azonban Zuckerberg továbbra sem akar Brüsszelbe utazni.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egy éve történt a barcelonai terrortámadás

Egy éve történt a barcelonai terrortámadás

amerika, london, párizs

Egy marokkói migráns hajtott bele a tömegbe Barcelona egyik közkedvelt sugárútján, majd hatszáz méteren keresztül tövig nyomta a gázpedált. Sokan meghaltak és több mint száz ember megsebesült. Mindennek már egy éve.

Genderkurzus: politika, semmi más

Genderkurzus: politika, semmi más

piszkostizenkettő

A genderideológia honi védelmezői felköptek és aláálltak: azt igyekeztek igazolni, hogy a gender bizony tudomány, elfogulatlan és semmiképp sem politikai projekt. Majd amikor mindezt érvekkel kívánják alátámasztani, azt kizárólag politikai érvekkel teszik.

A Star Trek sztárja az antiszemita Corbyn miatt hagyja ott a brit baloldalt

A Star Trek sztárja az antiszemita Corbyn miatt hagyja ott a brit baloldalt

amerika, london, párizs

Sir Patrick Stewart Jeremy Corbyn miatt hagyja ott a brit Munkáspártot.

Ma végleg bezár a Soros-alapítvány budapesti irodája

Pénteken bezárja budapesti irodáját a Nyílt Társadalom Intézet, de Koncz E. Katalin irodavezető nem költözik a többiekkel Berlinbe, hanem 25 év után befejezi a közös munkát a tőzsdespekuláns Soros Györggyel.

Titkosszolgálati játszmák, korrupció, külföldi beavatkozás -  ez Románia 2018-ban

Titkosszolgálati játszmák, korrupció, külföldi beavatkozás - ez Románia 2018-ban

amerika, london, párizs

A Romániában kibontakozó tüntetéshullámot a demokrácia diadalaként tálalják a hazai lapok, és kísérletet sem tesznek a háttérben zajló folyamatok értelmezésére. Mi most egy Románia-szakértővel megpróbáljuk elmagyarázni nektek, hogy miért rossz, ha a kormányok hazaárulás terhe mellett idegen hatalmaknak szolgáltatják ki az országukat.

Már a svédeknél is téma az EU-ból való kilépés

Már a svédeknél is téma az EU-ból való kilépés

amerika, london, párizs

A Svéd Demokraták vezetője belebegtette, hogy népszavazást írna ki Svédország EU-tagságáról.

Pártot alapít a Migration Aid

Pártot alapít a Migration Aid

kétharmad

Éjjeli Őrség néven pártot alapít a legnagyobb bevándorlástámogató szervezet, mert így szeretnék megúszni a bevándorlási adót. A párt nevét a Trónok harca ihlethette.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére