Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Zuckerberg már menekül a kérdések elől

2018. április 13. 13:16

BRÜSSZEL, 13:16

A kongresszusi meghallgatását követően az Európai Unió is úgy érezte, beszélni akarnak a Facebook első emberével, aki azonban nem hajlandó elutazni, hogy válaszoljon az utóbbi idők legnagyobb botrányával kapcsolatos kérdésekre.

Az Európai Parlament szabályosan könyörgött Mark Zuckerbergnek, legyen oly kedves beszélni velük is arról, hogyan lehet az, hogy visszaéltek a felhasználók legszemélyesebb adataival. Akkor a 33 éves milliárdos még csak válaszra sem méltatta a brüsszeli intézményt, ezért az csütörtökön ismét felkereste a Facebook-vezért.

Az Európai Parlamentben helyet foglaló képviselők teljesen egyetértettek abban, hogy meg kell hallgatniuk Zuckerberget, akinek válaszolnia kell a visszaélési botránnyal kapcsolatos kérdésekre.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a milliárdosnak a héten az Egyesült Államok Kongresszusa előtt kellett választ adnia arra, hogyan jutott hozzá egy harmadik fél – jelen esetben a Cambridge Analytica – a felhasználók adataihoz.

Így használják fel a közösségi portálok a felhasználók adatait

A Facebook-ügy révén hangsúlyosabbak lettek az arra vonatkozó kérdések, hogyan használják fel a felhasználók adatait a közösségi portálok és keresőprogramok. Az AFP francia hírügynökség ezekről készített összeállítást. Amit gyűjtenek: röviden mindent. Amit a felhasználó leír például a Facebook-oldalán vagy a közösségi portálon máshol, valamennyi általa kiposztolt fotót vagy videót, valamennyi lájkolását, minden megosztását, mindent, amit elolvas, azoknak a felhasználóknak a személyazonosságát, akikkel kapcsolatba lép, illetve a földrajzi elhelyezkedését.

A meghallgatás több mint tíz órán át tartott.

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke március 19-ére hívta meg Zuckerberget Brüsszelbe. A Facebooknak erre az volt a válasza, hogy Zuckerberg inkább a következő héten beszélne Strasbourgban, helyette pedig elküldik Joel D. Kaplant, a cég egyik alelnökét.

Ezt az uniós testület határozottan visszautasította. Carlo Corazza, Tajani szóvivője pedig elmondta, hogy ők kifejezetten Zuckerbergre kíváncsiak. A milliárdost a testület négy vezető bizottsága, a LIBE, a JURI, az AFCO és az ITRE-bizottság előtt is meghallgatnák.

A parlamenti képviselők egyetértettek abban, hogy Mark Zuckerberg meghallgatása kulcsfontosságú lenne.

A Facebook összesen 2,7 milliárd (!) európai felhasználóról gyűjtött adatokat, amelyek segítségével célzottan küldtek nekik politikai tartalmakat. A közösségi oldal a kampány sikere érdekében azt is elküldte a cégnek, hogy ki milyen politikai beállítottságú.

Mark Zuckerberg ezért elnézést kért és leszögezte, mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy a jövőben hasonló ne történhessen meg. Csütörtök estére derült ki, hogy a képviselők beszélni fognak Mike Schroepferrel, a közösségi oldal technikai igazgatójával, azonban Zuckerberg továbbra sem akar Brüsszelbe utazni.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Több mint száz NGO segít a migránsoknak Európába jutni

Több mint száz NGO segít a migránsoknak Európába jutni

amerika, london, párizs

Két év alatt körülbelül 114 civil szervezet és 7 356 önkéntes vett részt Leszbosz szigetén a migránsokkal kapcsolatos akciókban. Ha kellett mentették őket, de ruhát, élelmet és jogi segítséget is nyújtottak nekik, valamint tanácsokkal látták el őket, hogy könnyebben boldoguljanak útjuk további részén.

Soros a magyar bíróságokra pályázik

Soros a magyar bíróságokra pályázik

kétharmad

Az egyik Soros-féle szervezet több mint száz bírónak és igazságügyi alkalmazottnak tartott "érzékenyítő" tréninget.

Húzzuk ki a család szót az értelmező kéziszótárból?

Húzzuk ki a család szót az értelmező kéziszótárból?

piszkostizenkettő

Az elmúlt időszakban egyre többen csatlakoztak a kormány családpolitikáját szidalmazók táborához, miközben az idén van a családok éve és hamarosan nemzeti konzultáció is indul családalapítás tematikában. De mi az oka annak, hogy a kormány egyre inkább támogatni kívánja a gyermekvállalást?

A német keresztény egyházak mentik meg a kitoloncolás elől a migránsokat

A német keresztény egyházak mentik meg a kitoloncolás elől a migránsokat

amerika, london, párizs

A német protestáns és katolikus egyházak idén eddig közel 500 migránst mentettek meg a kitoloncolástól. Az AfD emiatt már szót emelt az egyházak "humanitárius" akciói miatt.

Ismét tízezrek tüntetnek Macron ellen

Mintegy nyolcvan helyszínen, több mint hatvan francia civil szervezet, egyesület, szakszervezet vonult utcára Franciaországban, hogy Emmanuel Macron gazdaságpolitikája ellen tiltakozzon.

Fucsovics megnyerte a genfi tenisztornát

Fucsovics megnyerte a genfi tenisztornát

hajrá, magyarok!

Fucsovics Márton megszerezte pályafutása első ATP-trófeáját az 501 ezer euró (159 millió forint) összdíjazású genfi salakpályás férfi tenisztornán.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Mellár Tamás, a független politikus

Csak a hülyék nem félnek

Csak a hülyék nem félnek

piszkostizenkettő

Bennünk, akik jártunk már Párizsban, Gábor László sorai semmiféle megütközést nem keltettek. Mi, akik láttuk, milyen volt, és most milyenné vált, az Origo főszerkesztőjének minden egyes sorával egyetértünk.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Az oldal a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató itt. Elfogadom.
Vissza az oldal tetejére