Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szabad vasárnap
 
 
 
 

Warner: az iszlám vallásgyakorlás a világ minden szegletére ki akar terjedni

2016. október 29. 20:58

Bill Warner, amerikai tudós, iszlám szakértő szerint különbséget kell tenni az iszlám, mint vallás, és a politikai iszlám között. A tudós most Budapesten járt, hogy bemutassa magyarul is megjelent könyveit.

Bill Warner nagy fába vágta a fejszéjét: célja, hogy az egyszerű hétköznapi emberek is megértsék az iszlámot, hogy arról érdemben vitázni tudjanak - írja a Magyar Idők. Felfogása szerint az iszlám egyszerű, mert másképp nem lenne ennyi követője, csak tudni kell, hogyan kell közelíteni a valláshoz.

Ismerni kell az alapvető törvényeket, azokból minden más lényeges levezethető. Az iszlám alapjait, az eredetét kezdtem tanulmányozni”

- mondta a szakértő.

Ahhoz, hogy megérthessük az iszlámot, Mohamed prófétát kell megérteni, nem pedig a muszlimokat, mint ahogy azt sokan hiszik. Ez azért fontos, mert a Koránban több szó esik Mohamedről, mint Allahról valamint egy a valóságban is élt embert könnyebb megérteni, mint egy istenséget. A szakértő szerint jobb, ha elsőnek Mohamed életét tanulmányozzuk, mert utána könnyebben megértjük a Koránt, mivel az iszlám szent könyve többször is utal a prófétára, de a részletek nincsenek kifejtve, így az olvasó nem érti azokat teljes egészében. Ráadásul a Koránt nem azért írták, hogy könnyen meg lehessen érteni.

A professzor szerint Mohamed Medinába való menekülése után dzsihádistává vált. A vallás, amit hirdetett nem volt sikeres, de a dzsihád, a szent háború és a politika viszont igen. Az iszlám vallásként indult, és a sikerét a dzsihád és a politika hozta meg. A Korán azt mondja, ez egy állandó, megváltoztathatatlan, tökéletes minta.

Az iszlám lehet a béke vallása, de a dzsihád a politikája”

- hangsúlyozta a fizikaprofesszor, aki Mohamedet a valaha élt legnagyobb hadvezérnek tartja.

Fotó: AFP

Manapság senki nem megy a halálba Cézárért, Napóleonért, Nagy Sándorért. Mohamed viszont feltalálta a civilizációs hadviselést, a háború új formáját. A mai napon is meghalt valaki Mohamedért.”

A professzort az érdekli leginkább, hogy az iszlám hogyan kezeli a nem muszlimokat, mert ez jelenti a politikai iszlámot. Warner szerint senki sem esik kívül a politikai iszlám látókörén, mindenkire vonatkozik a muszlim törvénykezés, például a zsidók és a muszlimok sem esznek sertéshúst, de míg a zsidó törvények arra vonatkoznak, hogy a zsidók nem ehetnek, addig a muszlimok szerint senki sem ehetne sertéshúst.

A doktrína egyértelmű: a világ minden szeglete az iszlám vallásgyakorlásé kell, hogy legyen."

Warner szerint tévúton járnak azok, akik engednek a politikai iszlám követeléseinek, mert ők toleránsak. Chicagóban például kikényszerítették, hogy egy gyerek se vihessen az iskolába mályvacukrot, vagy mackó alakú gumicukrot, mert a muszlim vezetők a saría által elvárt módon készített ételeket követelnek az iskolákban és a börtönökben.

Buta hibákat követünk el az iszlám elleni fellépés kapcsán. Fegyvereket, bombákat is bevetünk, de fegyverekkel és bombákkal soha nem fogjuk legyőzni az iszlámot. Ezt csak ideológiai vitákkal tehetjük meg, ugyanis ez az ideák háborúja” 

- mondta a professzor, aki szerint civilizációs háború zajlik jelenleg. A kijelentés hasonlít Samuel P. Huntington elméletére, amely szerint a jövőben a civilizációk csapnak össze.

Fotó: AFP

A szakértő szerint olyan alapvető különbségek húzódnak a nyugati világ értékei és az iszlám vallás között, amelyek feloldhatatlanok. Példaként említette, hogy amíg a Korán megengedi a feleségbántalmazást, addig azt az amerikai törvények tiltják. Az egy dolog, hogy egy muszlim nem veri a feleségét, de fel van rá hatalmazva. Amerikában még ha meg is veri valaki a feleségét, az törvényt szeg.

Doktrinális alapon az iszlám civilizáció a minden törvény feletti uralkodásról szól. Sokan mondják, hogy ismerünk kedves muszlimot, és ő nem is veri a feleségét, de a saría alapján joga lenne hozzá, hogy megverje”

- folytatta a professzor.

Bill Warner szerint nincs átjárhatóság a két út között, vagy az egyik, vagy a másik.

Az emberek nem értik a különbséget a jó muszlim és a kedves muszlim között. Ugyanis a jó muszlim az, aki követi a saríát, megtartja az összes szunnát és teljes egészében a Korán szerint él. Akit mi kedves muszlimnak tartunk, az azért olyan, mert nem gyakorolja az iszlám minden aspektusát."

A professzor szerint Magyarországnak emlékeznie kellene arra, hogy Budapest már megélte az iszlám multikulturalizmusát és 150 évbe telt, mire sikerült kiűzni, ezért érdemes lenne tanulni a múltból.

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

Élő adásban jelentkezett be a boszniai mészáros

A háborús bűncselekmények miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnok pénteken élő adásban jelentkezett be telefonon a szerbiai Happy Televízióban, ezért az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT) úgy döntött, a következő egy hónap során felvételt készít az elítélt beszélgetéseiről.

Most akkor hány nem létezik valójában?

Most akkor hány nem létezik valójában?

kétharmad

Liberális körökben az egyik legfelkapottabb téma manapság a gender, vagyis a társadalmi nemek elmélete. A genderhívők nem a biológiai nemekben, vagyis a férfiban és nőben gondolkodnak, hanem tucatnyi társadalmi nemben. A genderszabadságnak az is része lehet, hogy valaki reggel még férfinak érzi magát, de estére már nőként viselkedik. Ezt a "tudományt" a jövőben a magyar kormány nem kívánja államilag finanszírozni a magyar egyetemeken. Mondanom sem kell, a libsi hiszti egyből beindult.

Olyan tüntetés várta Merkelt Chemnitzben, amelyre senki sem számított

Olyan tüntetés várta Merkelt Chemnitzben, amelyre senki sem számított

amerika, london, párizs

Angela Merkel német kancellár Chemnitzbe látogatott. A kelet-németországi város arról vált híressé az elmúlt hónapokban, hogy egy gyilkos migráns miatt nagy tüntetések folytak a városban. Az elmúlt hónapokban egyre csökkent a feszültség, ám Merkel megérkezése kiverte a biztosítékot és a tüntetők újra ellepték az utcákat.

The UN migration pact is a crackdown on national sovereignty and here is the reason why

The UN migration pact is a crackdown on national sovereignty and here is the reason why

amerika, london, párizs

The "Global Compact for Safe, Orderdly and Regular Migration" is about to be signed in December. However, the tendency we see is that more and more countries are backing out of the agreement. Let us examine the reasons behind this phenomenon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére