Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Vona szerint nincs gond a kényszerbetelepítéssel

888.hu

2017. január 20. 16:28

A Jobbik elnöke hétfőn az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorának volt a vendége. Vona Gábor annak a csatornának adott interjút, melynek a székházát még pár évvel korábban porig rombolta volna.
Vona hétfői RTL-es performanszáról korábban már írtunk. Baló György műsorában a pártelnök azt nyilatkozta: Toroczkai Lászlóval ellentétben, ő engedélyezné Magyarországon a mecsetek építését, és az üldözött keresztényeknek sem biztosítana menedéket.

A műsorban azonban elhangzott egy másik, az egy évvel korábbi pártállásponttól merőben eltérő kijelentés, amikor Vona Gábor a kényszerbetelepítéssel kapcsolatban megjegyezte:

"Kvótarendszer is fölmerült már ugye, hogy kvóták alapján szétosztjuk (a bevándorlókat), és amíg ez mondjuk pár ezer emberről szól, addig azt mondom, hogy oké, lehet ezen gondolkodni."

Ha visszamegyünk egy évvel korábbra, 2016 tavaszán a pártelnök még úgy nyilatkozott a parlamentben, hogy a Jobbik a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazás helyett az alaptörvényben rögzítené, hogy a parlament hozzájárulása nélkül nem lehet nem magyar állampolgárok betelepítését előírni. Vona a nyár végén ismét módosított álláspontján, és egy gyergyószentmiklósi beszédében azt mondta: a kvótanépszavazáson részt kell venni, nemmel kell szavazni, és mindenkit arra kell buzdítani, hogy ezt tegye. Az októberi referendum után pedig épp a Jobbik volt az a párt, amely tavaly áprilisi álláspontját megszegve keresztbe feküdt az alaptörvény-módosításnak.

Mint látjuk, a Jobbik háza környékén megszaporodtak a pálfordulások.

Az elmúlt egy, másfél év azzal járt – melyet előbb "cukisodási", majd "néppártosodási" folyamatnak tituláltak a pártban –, hogy az egykor szélsőjobboldali nézeteket valló, ma már hidakat építeni próbáló Jobbik egyre súlyosabb hitelességi válságba keveredik saját magával, szavazóit pedig igencsak nehéz helyzetbe hozza.

A botrányok nem fognak elapadni, hiába mondta Baló műsorában Vona, hogy nem hajlandó a baloldallal együttműködni a Jobbik, hétfői megjegyzése egyértelműen a balliberális politikusoktól már jól ismert gondolatmenetre hajaz.

Az egész pedig azt jelzi, a pártelnök az egykori hívei helyett a baloldali választók felé kacsintgat.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

piszkostizenkettő

A Jóisten nemcsak ételt-italt és tetőt ad a fejünk fölé, hanem gondoskodik a színvonalas szórakoztatásunkról is: ezért találta ki nekünk a magyar ellenzéki figurákat.

Győzött az igazság Szeviép-ügyben

A bíróság azzal, hogy bűnösnek mondta ki az építőipari cég egykori vezetőit, igazságot szolgáltatott a Szeviép-ügy károsultjainak - jelentette ki Szabó Bálint kedden Szegeden.

A lengyelek is beintettek az ENSZ migránssimogatásának

A lengyel kormány úgy döntött, hogy nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagját - jelentették be Varsóban a keddi kabinetülést követően.

Szigorúbb keretek közé kell szorítani a techcégeket, mert ez már nem állapot

Szigorúbb keretek közé kell szorítani a techcégeket, mert ez már nem állapot

amerika, london, párizs

Tim Cook, az Apple vezetője szerint több szabályozásra van szükség a techiparban, jelenleg ugyanis szinte semmi nem védi a felhasználókat az ipar óriásaival szemben. Ugyanakkor egyre több visszás helyzet lát napvilágot: adatszivárgások, cenzúra, profilok törlései. A következő hónapok izgalmas témája lesz, hogy a Trump-adminisztráció milyen szabályozásokat fog hozni ezen a területen.

Izrael sem írja alá az ENSZ globális migrációs csomagját

Izrael sem írja alá az ENSZ globális migrációs csomagját

amerika, london, párizs

Izrael nem fogja aláírni az ENSZ globális migrációs megállapodását - idézte honlapján a Times of Israel című napilap Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök keddi közleményét.

Bajban lehet a DK, mert nincsenek is az ÁSZ-nál a párt elégett elszámolásai

Bajban lehet a DK, mert nincsenek is az ÁSZ-nál a párt elégett elszámolásai

kétharmad

Cáfolja az Állami Számvevőszék a Demokratikus Koalíciónak azt az állítását, miszerint a párt elszámolásához szükséges dokumentumok másolatai már az ÁSZ-nál lennének. A pártnak a szombati tűzben elégett könyvelésével kapcsolatban az ÁSZ közleményben figyelmeztette a DK-t arra, hogy pártként köteles biztonságosan megőrizni és bemutatni az elszámolását.

Brutális felvétel: hidzsábos nő robbantja fel magát rendőrök szeme láttára

Brutális felvétel: hidzsábos nő robbantja fel magát rendőrök szeme láttára

amerika, london, párizs

Döbbenetes felvétel látott napvilágot a sajtóban, melyen Karina Szpiridonova muszlim terrorista egy csecsenföldi rendőrségi ellenőrző pontot megközelítve, a figyelmeztetések ellenére, Allah nevében felrobbantja magát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére